Nikolić počeo posetu Briselu sastankom sa Eštonovom

Izvor: Blic, 14.Jun.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić počeo posetu Briselu sastankom sa Eštonovom

Brisel -Predsednik Srbije Tomislav Nikolić započeo je danas prvu zvaničnu posetu Briselu u svosjstvu šefa države sastankom sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton, a nastaviće je serijom razgovora sa evropskim zvaničnicima u sedištu Evropske unije.

Kako javlja Tanjugov dopisnik iz Brisela, razgovoru s Eštonovom prisustvuje i posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine, britanski diplomata Robert Kuper.

Posle susreta sa Eštonovom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srpskog predsednika očekuju razgovori sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom, pa sa predsednikom Evropske komisije Žoze Manuel Barozom, nakon čega će se obratiti novinarima.

Savetnik predsednika Republike Marko Djurić rekao je uoči posete Nikolića Briselu da Nikolić tim susretima pristupa sa puno optimizma i velikom ambicijom da Srbija, poštujući sopstvene inetrese, dodje do svog cilja - punopravnog članstva u EU.

Nikolić će, kako je kazao, u razgovorima sa evropskim zvaničnima zatražiti da nastave da pružaju podršku evropskim integracijama Srbije.

- Nikolić će tražiti da uz puno razumevanje društveno-političkog konteksta u Srbiji i svest da samo kroz stalan dijalog i zajednički rad na rešavanju svih pitanja možemo doći do rešenja koje će značiti efikasan i brz put pridruživanja Srbije EU - kazao je Đurić Tanjugu.

Nikolićev savetnik je naglasio i da će datum za početak pregovora, kao i pitanja Kosova i Metohije, takodje biti važne teme današnjih razgovora.

Kako ističu diplomatski izvori u Briselu, predsednik Srbije dobiće u Briselu jasnu poruku šta EU očekuje od Srbija da bi se nastavio proces pridruživanja.

- Od Srbije se očekuje da što pre formira Vladu, nastavi dijalog sa Kosovom i sprovede neophodne unutrašnje reforme - rekao je Tanjugu evropski diplomata koji je želeo da ostane anoniman.

Nikolić je ranije u intervjuu Tanjugu rekao da u Brisel ne ide po "naloge i komande, ili packe" već da i sam traži nešto za Srbiju.

Povezane vesti: Nikolić sutra u Briselu U Briselu sutra počinju pripreme za pregovore Srbije sa EU File: Priznanje Kosova nije uslov za EU Srpska Vlada četiri puta pokušala da prevari Brisel File i Nikolić u ponedeljak na nezvaničnom sastanku
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić danas u Briselu

Izvor: RTV Pink, 14.Jun.2012

Nikolić počeo posetu Briselu sastankom sa Eštonovom. . . Predsednik Srbije Tomislav Nikolić započeo je danas prvu zvaničnu posetu Briselu u svosjstvu šefa države sastankom sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton, a nastaviće je serijom razgovora sa evropskim zvaničnicima u sedištu Evropske...

Nastavak na RTV Pink...

Brisel: Nikolić se sastao sa Eštonovom

Izvor: Večernje novosti, 14.Jun.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić započeo je danas prvu zvaničnu posetu Briselu u svosjstvu šefa države sastankom sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.