Nikolić od Putina očekuje pomoć za Srbiju

Izvor: NaDlanu.com, 11.Sep.2012, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić od Putina očekuje pomoć za Srbiju

Teme razgovora predsednika Srbije i Rusije Tomislava Nikolića i Vladimira Putina u Sočiju biće trgovinsko-ekonomska i energetska saradnja, kao i realizacija gasovoda "Južni tok".

U ruskom crnomorskom gradu Sočiju po podne se sastaju predsednici Srbije i Rusije Tomislav Nikolić i Vladimir Putin. Kako je najavljeno iz Kremlja i srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << predsedništva, glavna tema razgovora biće privredna saradnja, ruske investicije u Srbiji i mogući ruski krediti koje bi Srbija mogla da koristi.Teme razgovora predsednika Srbije i Rusije Tomislava Nikolića i Vladimira Putina u Sočiju biće trgovinsko-ekonomska i energetska saradnja, kao i realizacija gasovoda "Južni tok". U ruskom crnomorskom gradu Sočiju po podne se sastaju predsednici Srbije i Rusije Tomislav Nikolić i Vladimir Putin. Kako je najavljeno iz Kremlja i srpskog predsedništva, glavna tema razgovora biće privredna saradnja, ruske investicije u Srbiji i mogući ruski krediti koje bi Srbija mogla da koristi.U najtežem trenutku za Srbiju, predsednik Nikolić očekuje pomoć Rusije, kako bi se, kaže, rešio problem u praznom budžetu, koji su nove vlasti nasledile. Uoči sastanka s Putinom, prenosi RTS, predsednik Nikolić izjavio je da su mu očekivanja ogromna, jer postoji obostrana želja da saradnja između Srbije i Rusije bude mnogo bolja. Kaže da su odnosi sve zemlje već na nivou strateškog partnerstva iako sporazum o tome još nije potpisan. S obzirom na to da je Rusija jedan od najvećih trgovinskih partnera Srbije, razgovaraće se o partnerstvu u oblasti trgovine i energije, ali i o stabilnosti Balkana.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.