Nikolić: Vlada da kaže šta treba da se uradi sa Kosovom

Izvor: S media, 13.Okt.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vlada da kaže šta treba da se uradi sa Kosovom

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić tražio od Vlade Srbije da u Skupštini predstavi šta treba Srbija da uradi u vezi sa Kosovom do decembra, da bi dobili status kandidata.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić pozvao je danas Vladu da predstavi u Skupštini šta Srbija treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uradi u vezi sa Kosovom do decembra, kada će EU odlučiti o kandidaturi Srbije.

"Moraju da nam se obrate, makar u Skupštini i da kažu šta to sve treba da urade do decembra da bismo dobili status kandidata i da nas pitaju da se izjasnimo, možda i prozivkom, ko je za to a ko nije", kazao je Nikolić i dodao da postoje uslovi koje Srbija ne sme da ispuni samo zato što je "decembar sutra".

On je novinarima rekao da misli da Vlada ne može da ispuni uslove koje je u Mišljenju iznela Evropska komisija do 9. decembra, kada bi Savet EU trebalo da odluči o statusu kandidata.

Galuči: EU od Beograda traži predaju severa

Stefanović nudio podelu Kosova

Nikolić: Preporuka EK izuzetno značajna

Nikolić je rekao da treba drugačije pregovarati i da Srbija ne može da bude "talac škripca" u kojem se nalazi Vlada.

"Ako je ostalo samo dva meseca da vlada ispuni zahteve da bi mirno mogla na izbore, Srbija zbog toga ne može da ispašta", kazao je Nikolić i dodao da bi ispunjenje zahteva za ukidanje institucija i ravnopravno učešće Kosova na medjunarodnim skupovima bilo de facto priznanje Kosova.

Nikolić je pozvao Vladu da izadje sa konačnim rešenjem za Kosovo i dodao da gradjani ne mogu više da žive u "iluzuji i magli da nešto može ako ne može".

"Pozivam tu vladu koliko god da je u raspadanju i rasulu i koliko god da se priprema za izbore da izadje konačno sa planom za Kosovo, pošto svi mi ostali možemo da pravimo planove, ali ne znamo šta je ostvarivo", kazao je Nikolić.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.