Nikolić: Srbija insistira na miru, ostavimo svađe iz nas

Izvor: RTS, 02.Okt.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija insistira na miru, ostavimo svađe iz nas

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je prilikom odavanja pošte stradalima u Jajincima za vreme Drugog svetskog rata da Srbija insistira na miru i saradnji u regionu i čitavom svetu i apelovao na političke činioce da svađe ostave iza nas.
Tomislav Nikolić je istakao i da Srbija želi da bude punopravni član >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije, ali da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

"Apelujemo na sve političke činioce da svađe i istoriju ostave iza nas i da se okrenemo saradnji", rekao je Nikolić dodajući da se Srbija bori za pravo da sama bira prijatelje kao i protiv jasno iskazane namere da ponovo bude uvučena u sukob u regionu.
Na skupu posvećenom očuvanju dostojanstvenog sećanja na ubijene na stratištu u Jajincima Nikolić je rekao da je Srbija danas više od dve decenije poštovana i uvažavana i da je posebna i obavezujuća borba bila da se ne dozvoli revizija istorije u vezi sa uzrocima Velikog rata.
"Stogodišnjica od njegovog početka je za nama, a naša odlučnost i doslednost sprečila je da se na Srbiju svali istorijska odgovornost i izjednače sve strane u krivici. Da smo dozvolili da takva stigma padne na naše herojske pretke, saučestvovali bismo u zločinu i nepravdi ogromnih razmera", rekao je Nikolić.
Istakavši da to nije jedina bitka koja se vodi, Nikolić je rekao da je posebno važna bitka za Kosovo i Metohiju, da ne dozvolimo ulazak samoproklamovane države KiM u Ujedinjene nacije.
"Mi ćemo sledeće godine ponovo da se borimo da Kosovo ne postane član Uneska. Vodimo bitku i za oporavak srpske ekonimije, za otvaranje novih radnih mesta", istakao je Nikolić.
Naglasio je da sećanje na prošlost oblikuje budućnost koju Srbija gradi u miru i slozi i razumevanju svojih građana.
"Sećanje na nevine žrtve koje su zauvek ostale ovde Srbija brani i čuva napredujući kao država i društvo, ne odričući se ideja mira i slobode što su naše određujuće reči – i iz prošlosti i u budućnosti podjednako", istrakao je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NIKOLIĆ O EVROPSKOM PUTU SRBIJE: Želimo članstvo u EU, ali ne po cenu priznavanja Kosova!

Izvor: Kurir, 02.Okt.2016

..."Beskompromisno se borimo i protiv već jasno iskazane namere da nas ponovo uvuku u sukobe u regionu Sada vam kažem - Srbija ne želi nikakve svadje, sukobe i ratove", rekao je Nikolić na komemoraciji stradalima na stratištu u Jajincima u Drugom svetskom ratu..Nikolić je dodao da se Srbija zalaže...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.