Nikolić: Odluka o izborima što pre, Beograd nije za bojkot

Izvor: Večernje novosti, 14.Avg.2013, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Odluka o izborima što pre, Beograd nije za bojkot

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da što pre donesu odluku o izlasku na izbore zakazane za 3. novembar i poručio da iz Beograda ne treba da očekuju ohrabrenje za eventualni bojkot tih izbora, saznaje Tanjug.Pozvavši ih da odluku donesu što pre, Nikolić je konstatovao da vreme prolazi i poručio da "što danas ne uradimo o tome ćemo sutra da sanjamo".U razgovoru s delegacijom Srba sa KiM predsednik je ponovio da ih država nikada neće ostaviti i dodao da su naši sunarodnici iz Pokrajine svesni situacije, te da je za njih bitno da nema nikakvih nedoumica oko statusne neutralnosti.Predstavnici Srba istakli su da je u ovom trenutku neophodno po svaku cenu sačuvati jedinstvo naših ljudi koji žive na teritoriji Kosova i Metohije.Predsednik Srbije i premijer Ivica Dačić sastanak sa Srbima počeli su oko 11.30 sati u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, a tema je aktuelna situacija u Pokrajini, a pre svega pripreme za lokalne izbore.U delegaciji Srba sa severa Kosova i Metohije su načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, predsednici sve četiri opštine sa severa Kosova i predsednik Nacionalnog srpskog nacionalnog veća Milan Ivanović.Sastanku prisustvuju i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, njegov zamenik Krstimir Pantić i savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić poručio Srbima sa KiM: Odlučite što pre

Izvor: NaDlanu.com, 14.Avg.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas Srbe s Kosova i Metohije da što pre donesu odluku o izlasku na izbore zakazane za 3. novembar. ..On je takođe poručio predstavnicima kosovskih Srba s kojima je danas razgovarao u Palati Srbija da od Beograda ne treba da očekuju ohrabrenje za eventualni...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.