Glasanje je interes zemlje i naroda KiM

N. PANTIĆ

14. 08. 2013. u 09:40

Predsednik i premijer sa predstavnicima Srba sa severa KiM o lokalnim izborima: Država uz sunarodnike, kakva god da bude odluka. Beograd poziva da se izađe na birališta

IZLASKOM na statusno neutralne izbore najbolje se borimo za srpske državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji. Ali, kakva god odluka bude doneta, država će ostati uz svoj narod u južnoj pokrajini.

Ovu poruku u sredu je državni vrh Srbije, predvođen predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem, preneo predstavnicima Srba sa Kosmeta. Tročasovni sastanak u Predsedništvu, međutim, nije dao ni naznaku da li će srpska strana bojkovati kosovske izbore 3. novembra i hoće li se izaći sa jedinstvenom listom.

Prema saznanjima „Novosti“, srpska delegacija sa severa KiM, koju su činili načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, predsednici sve četiri opštine i prvi čovek Srpskog nacionalnog veća Milan Ivanović, prenela je državnom vrhu da je većina naših građana na KiM protiv izlaska na birališta.

PROVOKACIJE SAVETNIK predsednika Marko Đurić rekao je da Srbija neće dozvoliti da se bilo kakvo obeležje, koje bi moglo da prejudicira takozvanu nezavisnost Kosova, nađe na glasačkim listićima: - Sa takvim provokacijama ne možemo da govorimo o normalnom izbornom procesu i mislim da ni EU neće dozvoliti da doće do takvog odstupanja.

Tokom razgovora na Andrićevom vencu, atmosfera je bila konstruktivna i korektna, preneli su nam neki od učesnika, a i Nikolić i Dačić ponovili su da je zvaničan stav Beograda da se na izborima učestvuje i da nas na to obavezuje Briselski sporazum. Predsednik Srbije, kako smo čuli, između ostalog je rekao da se odluka mora doneti što pre i da od Beograda ne treba očekivati ohrabrenje za bojkot.

Kada je posle tri sata „spuštena zavesa“, pred novinare je izašao savetnik predsednika Srbije Marko Đurić:

- Čuli smo različite argumente, diskusija je pokrila sve teme koje se tiču života srpskog naroda na KiM. Cilj je da se očuva državno jedinstvo i od narednih koraka zavisi da li će se to, što smo se izborili za formiranje statusno neutralnih opština, pretvoriti u pobedu ili u neuspeh.

Predstavnici srpske delegacije sa KiM u sredu nisu hteli da se izjasne jesu li bliže odluci da bojkotuju izbore ili da glasaju.

ROK ISTIČE 4. SEPTEMBRA SRBI na KiM moraju najkasnije do 4. septembra da odluče da li žele da učestvuju na izborima, jer tada ističe rok za prijavljivanje izbornih lista. U narednih 20 dana, predstavnici Srba sa KiM još jednom bi trebalo da dođu u Beograd kako bi saopštili svoj konačan stav. Pre toga oni će imati sastanke sa svim organima u južnoj pokrajini, u koordinaciji sa direktorom Kancelarije za KiM Aleksandorm Vulinom.

- Konačna odluka biće poznata u narednih nekoliko dana - saopštio je posle susreta u Predsedništvu Milan Ivanović, predsednik Srpskog nacionalnog veća.

- Čuli smo danas jasne stavove državnog rukovodstva i zaključili da definitivna odluka mora brzo da se donese. Svesni smo odgovornosti i ozbiljnosti situacije i zato želimo da dođemo do što većeg stepena saglasnosti. Smatramo i da bi zajednički nastup bio racionalan, ako je to moguće.

Ivanović je, potom, rekao i da je na sastanku naglašeno da se mora održati sastanak i sa Srbima južno od Ibra, a da odluka mora da se donese u skladu sa Rezolucijom 1244.

Bivši državni sekretar za KiM Oliver Ivanović ocenjuje da je poruka državnog vrha jasna, ali da je tamošnje stanovništvo ne dobija isto tako jasno preko predsednika četiri opštine na severu:

- Gro srpskog stanovništva ne dobija jasnu poruku jer se stavovi vlasti u Srbiji ne prenose u potpunosti. Mislim da vlast pravi grešku koju ponavlja iz susreta u susret pozivajući samo četiri čoveka koji objektivno rečeno neće promeniti svoje stavove bez obzira na to šta im kaže i sugeriše državni vrh.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (112)

Dragan

14.08.2013. 17:10

@NANAŠI - Kazi ne siptarima i njhovoj drzavi u pokusaju. Ne nasedajte na pricu, ako izadjete na izbore priznajte da ziviteu tkz drzavi Kosovo.Ako zelite da zivite u siptarsko teroristickoj drzavi na Kosmetu onda izadjite na izbore i dajte legitimitet novoj drzavi i Taciju.

Siptar

15.08.2013. 09:53

@NANAŠI - Ako ne zelite siptarsko Kosovo onda mrs van Kosova. Platicemo mi i prevoz ali samu jednosmerno u vas Srbistan. Svi koi hoce da zive u realnost ato je Republika e Kosoves nemamo nista protiv .Srbija je slaba tako da svaki sukob je stetan za vas a koristan za nas.

Vlastimir

14.08.2013. 10:28

Kako se takve svari mogu dogadjati u Zemčlji Srbiji da vlast krije sadzj pregovora o0d onih koji su izabrali tu vlst! Mi narod obrazovali smo tim koji ce stupiti u vezu OUN-a da se briselski pregovori mogu voditi samo ako su potpunom skladu sa Rezolucijom 1244Saveta Bezbodnosti .Po pitanju Kosova i Metohije jedino je nadlezna Organizacija Ujedinjenih Nacija !GLUPI BRISEL hoce da uzurpira ta prava OUN-a ! Oni ne mogu nikad biti iznad OUN-a ! Mora se zadovoljiti da sanja o tom !!!

koka

14.08.2013. 11:13

@Vlastimir - UN koju trazite poverio mandat EU,a EU Kosovskoj drzavi.Prema tome nema vise stranputice za manevrisanje kao sferceri i kriminalci sa severa koji nocu kradu kolicama i magarcima.Stiditese vise bre XXI vek je.

NENAD

14.08.2013. 10:52

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da idemo i na svoju stetu,nadam se da ce uspeti da sacuvaju Kosovo i da sto pre omoguce normalan zivot onim napacenim ljudima.Jedinstvo nam je preko potrebno i samo tako mozemo doci da nasih ciljeva.

Dymitr Ogonowski

14.08.2013. 14:19

@NENAD - Da, potrebno je jedinstvo Srba ali i potrebna je svest da SAD i Nemacka su nacjonalni neprijatelji. Samo napadima na Amerikanaca i Nemca (ambasade, antisrpske politicare itd.) Srbi mogu vratiti KiM. Treba da bi Zapad se plasio. Defetizam izgubi srpsko KiM.

novicavg

14.08.2013. 12:19

Možda je ovo jedna od poslednjih prilika da se postigne dogovor oko lokalnih izbora na Kosovu, da se ispita mogućnost zajedničke liste bar vladajuće koalicije ako su ostale političke stranke odbile mogućnost zajedničke liste.Ovo je i prilika da se pojedinci ubede da je izlazak na izbore od istorijskog značaja sa Srbe sa severa radi stvaranja zajednice srpskih opština i stvaranja legitimiteta budućih institucija koje će morati da respektuje i priština i EU.

jednom diktator uvek diktator

14.08.2013. 13:12

To su vrlo male sanse da religiozna, politcka i moralna verovanja mogu u toku pregovara da promene se.

Владо Бања Лука

14.08.2013. 13:33

Свака част предсједницима општина на досадашњем херојском држању. С једне стране Тачијеви кољачи, а са друге издајничка власт која хоће да их преда истим... Бојкот, него шта! Подршка и поздрав из Републике Српске браћи на Космету.

Darko Mirnic

14.08.2013. 13:51

Braćo srbi sa kosova podnesite ostavke nemojte učestvovati na izborima jer tako legalizujete izdaju i tačijevu nato državu! Ovi žure u e.uniju a zna se da e.unija propada!

komentarac

14.08.2013. 14:05

pa vas presednik nebi postojao taj isti danas sta je da nije jos pre izbora potpisao plan rada za eu zemlje i vi idalje bleite ko i uvek

komentarac

14.08.2013. 14:07

i u ostalom sta se vi srbi brinete toliko za druge drzave kada eto vam jos stvarate drzava madjarsku pa i timok pa bogami i sandzak ali svake godine treba da se kondulira srbji dosta toga brate ispratite ih od jednom sve ocepite u istom trosku i onda pravac eu rupa

komentarac

14.08.2013. 14:14

kakav bojkot nemojte da me prepadate ja naostrio olovku da skrabnem ziveo presednik srbije zivela drzava Kosovo ziveli politicari nasa braca iz srbije tooooo napred samo napred samo tako se siri demokratija da vidi eu kako to srbija izvodi lijepo

Dani Kovac

14.08.2013. 14:27

Neutralnosti prema svom drzhavnom statusu ne likuje nijednoj nacijij pa ni Kosovarima i Kosovcima...A drzhavljanima Srbije ako to bazh i im lezhi pri srcu statusno neutralnost, neka se drzhe neutralno prema statusu njihove drzhave Srbije...i da ne namecu to drugima...

Radovan

14.08.2013. 15:07

@Dani Kovac - E rodi te majka pametnoga Dani. Da mi je samo znati kako si tako pametan postao pa da i ja.

Dragan

14.08.2013. 17:07

@Dani Kovac - Kakva sad nacija Kosovara i Kosovaca? xaxaxa De mi majke ti pojasni koji sad pa ti i odakle su se oni sad stvorili na Kosovu i Metohiji? Pretpostavljam da tamo zive

Dani Kovac

14.08.2013. 17:35

@Dani Kovac - Zhalosno je ta vasha neznanje... Sinonim Koosva je Kosovar.... Kosovo ima, ako ne znash oko 2 miliona Kosovara, i josh vishe, oko pola miliona Kosovara su po belom svetu "zahvaljujuci" represijama razlcitih rezhima u Beogradu...

Dani Kovac

14.08.2013. 21:48

@Dani Kovac - E moj radovane, zar niisu to tvoja branca po krvi, zvale kosovare sve zhitelje sa Kosova..e sada nema kosovara...nemoj tako da negiras samog sebe...

dragan

14.08.2013. 22:04

@Dani Kovac - Dani Kovaču do danas si mogao gajiti iluzije da će Kosovo biti država da su vam je poklonili najgori Srbi Tadić i Vučić ali čitaj komentare od večeras Srbija se probudila zaludan je posao tih bitangi.Posao nijesu završili niti će Kosovo je Srbija bilo i biće.

Dani Kovac

15.08.2013. 13:21

@Dani Kovac - Ama si sljut, zar ne kapirash da Kosovo pripada Kosovarima, to jest onima koje je istisnki vole, i zbog te ljubavi, trpeli sve moguce forme genocida a losh dan danas zhive, se formiraju, , rade i umiru u Kosovo...

Nemilosrdno pravedni

14.08.2013. 15:16

Osoba koja izbegava svoje najblize saradnika nesto nije u redu sa njim, bez obzira dali Hrvacka , BiH ili bilo koja druga drzava a ti si joj naneo tvojom podmuklom politikom bol, oprosti i povuce tuzbu i prekine proces protiv tebe pred medjunarodnim sudom pravde u Hagu, ja necu, a iskreno ni jedna od njih nece.

Stanko

14.08.2013. 15:21

Tomu su Čuvari revolucije Crnoruki izturili za predsednika da bi nam se rugali. Srbiju Vatikan komada i sabija u zemlju preko Centra u Beogradu. Na čelu Centra je kalemar Dobrica Ćosić iz Velike Drenove koji je kao skojevac izvodio Srbe na streljanje, a članovi cu: Ljuba Tdić, Dragoljub Mićunović Mićun, Latinka Perović, Sonja Liht itd..., Samo jedno rešenje imamo da kaparisane plaćenike ..... i postavimo kralja.

svete reci

14.08.2013. 15:34

Objasnite coveku, ja a ni EU a ni Hag nemamo poverenja u coveka koji je postao naj bogatiji covek u politici bez politickog rada, njegovo misljenje nije cenjeno.

Kesa Musedjija

14.08.2013. 15:37

Trebao bi da se druzis sa Kraljevic Markom on je jedini koji sa volovima radi.

Stanko

14.08.2013. 15:40

Moramo da krenemo! Nemojmo da se zavaravamo da će Vatikan koji je instaliro preko Centra u Beogradu kaparisane plaćenike da će ih on da skida. Ne, ne, taj posao nama pada. Mi ne možemo da izbegnemo taj posao. Bolje da što pre uzmemo gvozdene lopate i da čistimo .....!!!!

Jole

14.08.2013. 15:41

Znam da je tesko i da postoje sumnje ali srbi sa Kosova moraju da prihvate sugestije predsednika i vlade Srbije jer nema nam druge.

Dusan

14.08.2013. 16:46

@Jole - Jole stvarno ti je argument mnogo ubedljiv!! Da tebi predsednik kaze da das svoj stan,svoja kola i sve sto imas da li bi bio i onda tako galantan i nonsalanatan i da li bi rekao ,,Dacu to sve jer je rekao predsednik i nema mi druge"!

Ljuba

14.08.2013. 15:46

Mogu li vasi novinari da objasne gradjanima da Srpsko nacionalno vece nije organ Republike Srbije vec grupa gradjana.To nas zbunjuje da mi NE razumemo sta se desava

Stanko

14.08.2013. 15:56

Matrica Vatikana je ista! Seks u Srbiji još nije završen! Sledeća je Vojvodina. Deca Komunista Čuvari revolucije Crnoruki (Čitaj:Dedinjski klana), nakon Kosmeta pokreće odcepljenje Vojvodine. Zatim Raška. Pa, kalendar. Uslov svih uslova nam je Kalendar da pređemo da se lopatamo i da stanemo poda zastavu NATO i da ubijamo radi otimanja resursa. Zadnji scenario Vatikana nam je građanski rat. Srbe na Srbe, krv po ulicama!

Dymitr Ogonowski

14.08.2013. 20:41

@Stanko - SAD, Nemacka i njegove saveznike iz bande NATO su neprijatelji Srba. Mislim da Vatikan pape Franceska nije u antisprskom savezu sa njima. U II svetskom ratu Vatikan Pija XII je bio neprijatelj Slovena i Srba. A sada je drugacije. Nadam se da politika Vatikana nece biti antisrpska.

Mali bata

14.08.2013. 16:22

Recite crnogorcu da ne preteruje, u to vreme dok sam nudio svu pravnu zastitu on je odbijao, dobijao je i savete da ne vuce osobu za nos od koje mu zavisi buducnost na slobodi, on me ismejavao, moja danasnja ponuda je i pomoc da bezbedno ga isporucim do Haga ili Skandinavije, ovo je vremenski ogranicena ponuda. Avion je spreman

svete reci

14.08.2013. 16:27

Ne zaboravi da ti nemas sa cime da platis jednog advokata a ne advokatski tim.

ubili ste mi prijatelja ali brzo cete za njim

14.08.2013. 16:40

Misli sta hoces, ali sad je dosta, ciscenje u srpskoj politici pocinje od tebe.

Borislav

14.08.2013. 16:40

Bojkot nego sta. Nece ljudi da glasaju na listicima drzave Kosovo vec samo ako je to deo Srbije. Predsednik bi mogao da ode da zivi malo dole.

izbori, zakoni, pravosudje

14.08.2013. 16:44

Postoji hiljadu i jedan dokaz da radise protiv Srbije i mrzi njen narod.

Dusan

14.08.2013. 17:00

Jednog dana,a taj dan ce doci brze nego sto se ovi velizdajnici nadaju organizovati javna sudjenja zbog niza krivicnih i dela i nedela! Neka od njih su najteza: Krsenje Ustava,saradnja sa okupatorima i teroristima,krsenje rezolucije 1244,krsenje svih povelja UN o nepovredivosti granica,Helsinske povelje itd..Objavite me komentar jer sve sto sam napisao je istina!!!

Dušan Silni

14.08.2013. 17:50

@Dusan - Sve ovo, što si ovde napisao,nabrojao (naveo),nosi Borisu Tadiću.Koga ovde praviš maj....m?Ko je na osnovu kšenja rezolucije 1244 doveo Eulex?Pa Bota i Borko otporaš.

Dusan

14.08.2013. 18:02

@Dusan - Ne znam na osnovu cega si zakljucio da ja Borisa Tadica pravim majkom????? Ne,ja se upravo zalazem da i Boris Tadic i Borko i Nikolic i Vucic i svi ostali koji krse ustav krivicno odogovaraju..A tvoj idol Nikolic je upravo pred majske izbore nasem narodu na Kosmetu pricao neku sasvim drugu pricu i obecavao je i kleo se da ce ponistiti sve Borkove i Borisove dogovore! A sta danas radi???Zato ti ,,Silni" ako imas imalo casti i dostojanstva cepaj partijsku knjizicu SNS-a! Vi i otporasi ste isto!!

sreto

14.08.2013. 18:22

@Dusan - Dusane, kako no nas narod kaze: Ruka ti se "pozlatila" kojom si napisao 100% istinu !!!

deda

14.08.2013. 19:14

@Dusan - Istina nije e nmogu ti reci da lazes jer siguran sam da nezznas,jer kad bi znao to nebi rekao.Dakle slusaj ljepo,ono sto si pomenuo padale u vodu odlukom suda pravde gde srbija trazila misljenje to jest pomoc.Odlukom UN da UNMIK-a zameni za kratko vreme EULEKS(to vreme vec na izmaku) i celu stfar uzimaju kosovske institucije.A ti pisi glupe komentare i cekaj.

dragan

14.08.2013. 21:21

@Dusan - deda Kakav sud pravde i kakva odluka.Na besmisleno pitanje dobijen besmislen odgovor.Ko je postavio takvo pitanje to ćemo brzo saznati imenom i prezimenom.Kosovske institucije koje su formirali Tadiqi i Vučiqi su samo trenutne dok se izdajnici ne pohapse a onda ćeš rode po zakonu Srbije.

duhovi iz Srebrenice

14.08.2013. 17:03

Znanje koje traži od njega Hag njegov je najveći neprijatelj, rastereti dusu.

Jeca

14.08.2013. 17:06

Srbi sa Kosova ne treba da donose odluku na svoju ruku, vec samo uz konsultacije sa drzavnim vrhom Srbije, zato sto ako su Srbija, nek ne rade na svoju ruku, nego nek daju prednost misljenju drzavnog vrha.

Mileva

14.08.2013. 18:46

@Jeca - Jeco, sigurna sam da ni ti ne komentarises na svoju ruku i da prednost dajes "misljenju drzavnog vrha". To je za pohvalu u stranci, ali neces se mnogo ovajditi, previse vas je koji se dodvoravate drzavnom vrhu. Probajte da mu se manje dodvoravate, ko zna, mozda ce nam onda krenuti na bolje.

Nova generacija odgovornih sinova i cerki Srbije

14.08.2013. 17:49

Mozes li ti razumeti da ti si crnogorski srbin, a ne srbin iz srbije i da ti nemas nikakvu moc u Srbiji a ni na ostalim teritorijama, otkako si izdvojio Crnu Goru iz federacije sa Srbijom i ostalim teritorijama bivse Jugoslavije.

D. Morrissey

14.08.2013. 18:15

A zasto govorite gos. Predsednice da donesu odluku sto pre, da niste mozda vi pod nekim pritiskom? Briga nas za citav Zapad i Brisel sta oni hoce. BG mora da Srbima na severu pruzi svu podrzku u svim granama od ekonomije do medicine. Sto se tice KiM mi iz nacinalnog bloka uvek smo budni na jedno oko i necemo se obazirati na nikoga.

Ludi Milojko

15.08.2013. 18:49

@D. Morrissey - A ti bogomi ka da si na celu neke vlade, a vidi se da imas i dobru podrsku ali nazalost samo na sajtu.

komentarac

14.08.2013. 19:14

vi ste nesvestan narod i ostacete ko je sta izdo vraca covek oteto samo i nista ga ne ogovarajte srece vi vase naljuticete ga i ni centa vam nece ostat kada ode on sa vlade

Vladimir

14.08.2013. 19:38

Iz pobede u pobedu, do konačnog poraza. Započeo Mićun, produžio Toma, dovršiće Mirko i Slavko, pardon Vučko i Dačko. Jedina nada u spas je da Srbi sa Kosovo nadju neko rešenje i zaustave ''crnu trojku''.

dragan

14.08.2013. 20:38

@Vladimir - Da Srbi na Kosovo su zadnji branik Srbije ako oni pokleknu nema nas.Izdržite

zedne preko vode

14.08.2013. 20:05

Referendum na severu Kosova je bio, svi znamo rezultat, sada samo treba primeniti rezultat referenduma na terenu, osnovati poresku upravu, civilnu zastitu, upravljati svim javnim preduzecima, obratiti se svim drzavama na svetu za pomoc. I naravno, cekati da se vrati Seselj ili da se pojavi neki novi, koji ce celokupnu mafiju da pohapsi i smesti tamo gde im je mesto, na robiji!!!

dragan

14.08.2013. 20:37

@zedne preko vode - Tako je primijeniti rezultate referenduma i čekati stvarno čovjeka koji će bandu pohapsiti.

Aca J

14.08.2013. 20:24

Posle svega sta se desilo od kada je dosao G.Nikolic za predsednika i Dacic za predsednika vlade ja savetujem Srbe sa Kosova da dobro razmisle pre nego sto izadju na izbore jer ja ovoj dvojici ne verujem nista!! Doticni nisu razgovarali sa vama kada su donosili odluku o Kosovu i Metohiji a i gradjane Srbije nisu pitali,to je njihova spoznaja demokratije.Kako ce da opravdaju vas neizlazak na izborima svojim savetnicima vani to je njihov Problem?! Kako su dosli tako ce i da idu !!!

Sima zima

14.08.2013. 20:54

@Aca J - On je pot predsednik, nije predsednik vlade. Odgovornost ima predsednik vlade i njegovi savetnici.

Kapitenska traka

14.08.2013. 22:16

@Aca J - Bas tako...on je kapiten cele ekipe...najveci izdajnik...dzabe oblizuje usne i prica kako je za narod kad daje teritoriju Srbije kao da mu je dedovina...i jos nas ubedjuje kako je to prava stvar i u interesu Srbije..

Egal

14.08.2013. 21:02

Glasanje nije nikakav interes Srba i to znaju i Nikolić, i Vučić i Dačić. Samo što ne smeju da kažu. Delovali su ozbiljnije pre godinu dana, danas isti kao Tadić & Co.

ST

14.08.2013. 21:07

Nagovaraju Srbe da prihvate njihovu izdaju. Pa nisi Srbi sa Kosova toliko naivni. Glasanje je interes Nikolića, Vučića i Dačoća.

dragan

14.08.2013. 21:51

Iz ovih komentara više je nego očigledno da je Srbija otvorila oči.Vrijeme izdaje prolazi a brzo će i vrijeme suda i tužilaštva.Vučić neće izvršiti zadatak na našu sreću.Nije vrijeme da se dijelimo na stranke već da pružimo ruke jedni drugima da sačuvamo ono što smo naslijedili i da to ostavimo našoj djeci.Ovi komentari vraćaju optimizam da smo ipak Srbi.Sada će poltroni da navale sa komentarima jadnim,žalosnim ispod svakog nivoa i sa minusima ali

Sindjelich 2

14.08.2013. 21:55

...ukoliko se ustavni sud srbije ne izjasni legalnost dijaloga Brisel Bg i pristina, nema niko pravo da srbe iz 4 opstine natera da izidju na izbore 3g No. 013. ...svako neasilje vlade srbije da ih silom privede izborima u prilo Pristine, kosi se ustavom srbije, ne potivanje ustav stogo je kazljivo, ko god zaobidje bice strogo kaznjen.

Dusan pravi

14.08.2013. 23:51

@Jole - Potpuno si u pravu. Razumno, jedinstveno i hladne glave treba odbaciti rusilacku i antidrzavnu politiku "drzavnog vrha". Treba naterati Ustavni sud da se izjasni o Briselskom sporazumu i procesuirati pregovarace i potpisnike.

Ludi Milojko

15.08.2013. 18:46

@Jole - Kazes treba naterati Ustavni sud da se izjasni o briselskom sporazumu?? Interesantan zahtev "Treba naterati" a ne zamoliti ili upitati. Ovo pomalo mirise na 90-te i Milosevicevu ideologiju.

cvetic21ogveka

14.08.2013. 23:32

Izlazak na izbore je korišćenje svog prava glasa, prava da se boriš za bolje sutra..

Ludi Milojko

15.08.2013. 18:38

@cvetic21ogveka - Mi smo Srbi nama ne treba bolje sutra, inat je nasa dusevna hrana.

dragan

14.08.2013. 23:48

Poltroni se još ne oglašavaju.Šta se dešava možda vagaju kome će sada da se ulizuju ili je savjest proradila.Volio bih da je ovo drugo da smo složni a ne da se prepucavamo oko očiglednih stvari koje su na štetu svih nas i naše budućnosti

Dusan pravi

15.08.2013. 08:19

@dragan - Ma kakva savest covece. Sta je tebi? To bi prodalo rodjenu majku i ne bi trepnulo. Takav talog ovako visoko nije isplivao od poslednjih dana njihovog prethodnog firera.

Dragan

15.08.2013. 02:55

Nek mi neko kaze dal sam ja malouman!Bombarduju,okupiraju,povade creva,bubrezi,srca,ugnjetavaju,streljaju i meni Nikolic i Vucic kazu da treba da postujem nekakav ustav KiM i da je to interes naroda?Svaka vlast plasi narod i to je vec vidjeno i nemoj da pricamo il sam ja ljudi moji malouman?De da idem da se lecim ljudi?Ajmo svi kod doktora jer izgleda da nismo normalni?Kukasmo na Tadica j,, ti lebac lebav.Ja neznam jeli vlast svesna sa kakvim se gnevom sada suocava?Nece biti nazad!Nema gde!

Ludi Milojko

15.08.2013. 20:59

@Dragan - Auuuuu!! Al si im zapretio. Kazes da nece biti nazad a oce li biti napred sa ovakvima kao sto si ti i lajete iza tastature?? Ajde sada onu staru retoriku "Rusi i Kinezi" Daju oruzje i rakete dzabe braci Debilima koji se nisu naucili pameti posle svih dobijenih ratova??

najlon

15.08.2013. 09:23

Srbi sa Kosova moraju da prihvate sugestije gospodina Vucica i vlade Srbije jer nema nam druge.Gospodin Vucic se toliko zrtvovao za taj narod dole a pogledajte kako mu vracaju!?Pa to je sramota!Moramo raditi na normalizaciji odnosa dve drzave,jer samo tako Srbija moze da se razvija kao deo Evrope!Samo napred,evropa nema alternativu..podrska za Vucica!!!

Ludi Milojko

15.08.2013. 18:35

@najlon - Mislim da si potpuno u pravu ali na zalost na ovome sajtu ne vaze logicna objasnjenja vec nas cuveni "srpski inat" koji nas je promotirao u svetu kao negativce velikog kalibra. Mi cemo jos mnogo godina jesti hleba i Leskovackog ajvara i davati ostalom svetu do znanja da je to cuveni "Beluga kavijar" Budale nemaju rogove.

komentarac

15.08.2013. 09:51

Nikolić, Vučić i Dačoć njih troicu boli racko za kosovske srbe jedino mogu da dobiju sansu da udju u pregovore za eu a vi mlatite ovde kao maksim po devizi jer vam je jedina sansa data da priznate Kosovo i uz Kosovo udjete u pregovore bez toga nemate sanse ni u rusiju a kamoli u eu jer to vama sada jasno jedino vasim izlaskom mozete pomoc narod srbski na kosovu i u srbju inace kad voz prodje cackacete usi do sledecih 20 godina i mozda ni tada ne

komentarac

15.08.2013. 09:54

ako ne priznate Kosovo imacete vize i kada krenete na Kosovo potrebne ce vam garancije biti da udjete u mitrovicu e sada izvolite i lajte i uticite da se ne prizna samo napred vama treba sengen vize uh lepote za srbe lude

dragan

15.08.2013. 12:01

@komentarac - Ne brini komentarac ti za nas no vidi štaćete vi kada mi najurimo Vučića i kliku izdajničku i kada Zapad shvati da mora da nas uvažava.Onda nastaju vaši problemi a biće veliki mnogo ste se ojunačili

Mali bata prica o preopterecenju logike.

15.08.2013. 12:07

Ljudi imamo najludju vlast na svetu, muskarci hoce da pruzme ulogu zene da se porode a zene ih podrzavaju.

Casper

15.08.2013. 15:17

Najlon, bre, objasni mi šta je to Vučić žrtvovao za naš narod na KIM. Ja, čovječe živim u ubjeđenju da je on žrtvovao narod na KIM, pa molim te prosvijetli me.

komentarac

15.08.2013. 17:20

znate sta je misljenje nase da ce za 50 godina vaditi srbina iz zemlje i praviti od njega ko od dinosaurusa tijelo i na baterijama ce ga napraviti i ubaciti u skolama da bi deci pokazivali covecije telo srbina bez mozga da je mogao toliko da zivi i opstane i stvarno ce biti znak pitanja da srbi bez mozga vode politiku i drzavu bog da cuje stvarno neverovatno je postici tolke vekove kao srbijanac

Kleopatra

15.08.2013. 18:27

Nece tzv. predstavnici Srba sa Kosova dogovor. Ne odgovara im uspostavljanje pravnog sistema. Trenutno stanje im finansijski najvise odgovara

Grebenarko

15.08.2013. 18:33

Nista ne vredi. Od tog razgovora nema nista. To nisu legitimni predstavnici Srba sa Kosova... vec pripadnici DS-a, DSS-a, radikala i drugih ekstremistickih struja

Joakim

15.08.2013. 18:45

Ujedinite se. Ako ne zbog sebe onda bar zbog svoje dece. Ukoliko vasa deca vec uveliko nisu na skolovanju na zapadu.

Dgaganche

15.08.2013. 18:51

Jadan srpski narod na Kosovu pored vas, tzv. lokalnih lidera. Pustite ljude da zive. Kao sav normalan svet

Vergilije

15.08.2013. 18:58

Vase licne fotelje nisu razlog da na Kosovu ne ostane nijedna srpska dusa. Ako ovako nastavite, to ce se i dogoditi

teritorijalac

15.08.2013. 19:16

Srbi sa Kosova, budite pametni. manite se DS-a, DSS-a i drugih radikalnih struja. Organizujte se radi sebe i svoje dece. Jedino jedinstvena srpska lista moze vama doneti boljitak

Krkobabic

15.08.2013. 21:09

Izgleda da je svrha i cilj demokratske stranke da slucajno ne dodje do implementacije Briselskog sporazuma. Kako ih samo nije sramota?

Safran

16.08.2013. 01:27

Djilasovi igraju na onu staru: Ne daj boze da se Srbi sloze. I uopste ih ne dotice cinjenica da svojim postupcima olaksavaju Siptarima a Srbe teraju u ambis

Jasmin

16.08.2013. 01:32

Radi skupljanja jeftinih politickih poena prepostene demokrate ce totalno unistiti srpsku zajednicu na Kosovu. Sramota!

Milenko

16.08.2013. 08:56

DS ponovo radi sve u korist stete srpskog naroda na Kosovu. Nije im dovoljno sta su radili poslednjih 10 godina, vec i dalje to uporno rade.

Marileva

16.08.2013. 09:33

Radi skupljanja jeftinih politickih poena prepostene demokrate ce totalno unistiti srpsku zajednicu na Kosovu. Sramota!