Filip David primio nagradu i ogradio se od prisustva Nikolića

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Feb.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip David primio nagradu i ogradio se od prisustva Nikolića

BEOGRAD - Pisac Filip David primio je nagradu za Najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji i tom prilikom ogradio se od prisustva predsednika Nikolića na dodeli.

Kako kaže, nikada nije podržavao njegovu politiku.

"Moram da se ogradim od prisustva Tomislava Nikolića. Poštujući instituciju predsednika, ja od 90-ih ne podržavam njegovu politiku", rekao je David u obraćanju prisutnima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na proslavi Dana Narodne biblioteke Srbije.

Nagradu mu je uručio upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković, dok je direktorki Biblioteke grada Beograda Jasmini Ninkov nagradu za doprinos u bibliotekarstvu "Janko Šafarik" uručio predsednik Nikolić.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je da je uveren da kultura ne bira strane i da pripada svima i da zato treba pažljivo birati reči koje se izgovaraju u Narodnoj biblioteci Srbije.

Narodna biblioteka Srbije danas je proslavila dan te ustanove i Nacionalni dan knjige, 28. februar.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.