Brisel: Dijalog o izborima, male šanse za dogovor

Izvor: Studio B, 30.Okt.2013, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Dijalog o izborima, male šanse za dogovor

U Briselu je u toku tehnički dijalog Beograda i Prištine posvećen predstojećim lokalnim izborima na Kosovu, a kako Tanjug saznaje, očekivanja da se postojeće nesuglasice reše su male.

U Brisel je u pratnji nekoliko eksperata jutros došao generalni sekretar u vladi Srbije Veljko Odalović. Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, za koga je ranije bilo najavljeno da će predvoditi tim Beograda, nalazi se sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Tomislavom Nikolićem u službenoj poseti Moskvi.

U beogradskoj delegaciji su rezervisani kada je reč o mogućnosti da danas budu rešeni problemi vezani za lokalne izbore koji su zakazani za 3. novembar, a koji se odnose na odbijanje Prištine da dozvoli slobodno kretanje funkcionerima iz Srbije tokom izborne kampanje, prisustvo kosovskih državnih simbola na glasačkim listićima, i uskraćivanje prava glasa velikom broju raseljenih lica.

"Oni (Priština) insistiraju na svojoj proceduri i ne pristaju da popuste ni za milimetar", rekao je Tanjugov izvor blizak delegaciji koji, međutim, nije mogao da odgovori da li će u slučaju izostanka dogovora Beograd nastaviti da poziva Srbe da izađu na glasanje.

"O tome će se odlučivati na najvišem nivou", rekao je on.

Kako Tanjug saznaje, današnja runda dijaloga počela je odvojenim susretom beogradskog tima sa predstavnicima Evropske komisije, a trilateralni dijalog sa kosovskom delegacijom počeće kasno popodne.

Prištinski tim u današnjim razgovorima predvodi potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri.

 
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ešton: Dačić i Tači da se hitno dogovore

Izvor: Akter, 31.Okt.2013, 11:37

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton pozvala je srpske i kosovske vlasti da još danas reše sve nesuglasice u vezi sa predstojećim lokalnim izborima

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.