U petak ostavka Milosavljevića

Izvor: B92, 27.Jan.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U petak ostavka Milosavljevića"

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević podneće u petak ostavku na mesto ministra zdravlja u Vladi Srbije, saznaju Novosti.

Odluku da napusti mesto ministra zdravlja Milosavljević je doneo iznenada i još nije poznato čime će ubuduće da se bavi.

Čekaju ga mesto gastroenterologa na Prvoj hirurškoj klinici u KC Srbije i profesorski posao na Medicinskom fakultetu. Još je "otvorena" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ponuda za posao u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, gde je trenutno član Izvršnog odbora, pišu Novosti.

Iz kabineta u Nemanjinoj, Milosavljević odlazi posle gotovo osam godina ministrovanja, sa dva manja prekida. Za ministra zdravlja izabran je prvi put 2002. godine u vladi premijera Zorana Đinđića. Četvrtu ministarsku zakletvu položio je posle izbora 2008. godine.

Njegov odlazak iz Nemanjine tražen je nekoliko puta: zbog "preuveličavanja" opasnosti od pandemije novog gripa, sumnji na lekarske greške, odlaska na operaciju kičme u Minhen.... Na sve to uvek je imao isti odgovor: "Ne podnosim ostavku".

Na taj potez se sada, čak i za njegove najbliže saradnike, neočekivano odlučio
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević podneo ostavku

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.