Tomica Milosavljević podneo ostavku
Tomica Milosavljević podneo ostavku

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević je podneo ostavku na to mesto.
On je na konferenciji za novinare rekao da odlazi sa ministarske funkcije iz duboko ličnih razloga.
O ostavci kako je dodao, pre donošenja ostavke obavestio je premijera Mirka Cvetkovića, a partijskog lidera Mlađana Dinkića nekoliko dana pre konačne odluke.

Milosavljević je naveo da je u svakom od mandata postavljao sebi isti cilj, da povrati povređeno dostojanstvo građana i pacijenata i svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Srbije. Posle svega vratio se na mesto gastroenterologa na Prvoj hirurškoj klinici kc Srbije, i na mesto profesora na Medicinskom fakultetu. U svetskoj zdravstvenoj organizaciji je član izvršnog odbora kao jedan od najboljih stručaka.
Odluku da posle osam godina ministrovanja napusti kabinet Vlade je podneo iz ličnih razloga. Odluka nije bila ishitrena, a njegov politički i javni angažman ostaće nepromenjen.

Rođen je 1955. godine u Kruševcu, oženjen je i otac troje dece, supruga Mirjana je takođe lekar.
Završio je osnovnu školu i gimnaziju u Paraćinu, a Medicinski fakultet u Beogradu 1979. godine. Magistrirao je 1983. godine, a doktorsku disertaciju je odbranio 1988. godine na fakultetu univerziteta u Beogradu.

Od oktobra 2000 do 2001. je član privremene uprave Medicinskog fakulteta, potom član Kolegijuma dekana, do juna kraja godine. Od februara 2001. godine pomoćnik je direktora Kliničkog centra Srbije, i direktor Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog centra Srbije.

Stručno se usavršavao u Minhenu, Londonu, Amsterdamu. Od 2002 do 2006 je predvodio državnu delegaciju na godišnjim skupštinama Svetske zdravstvene organizacije, u Ženevi. I regionalnog komiteta za Evropu, kao i na Evropskoj konferenciji o mentalnom zdravlju 2005. godine u Helsinkiju. Evropskoj konferenciji o nasilju nad decom, u Palenciji, Španija 2006, Evropskoj konferenciji o gojaznosti, u Istambulu 2006. godine.

Septembra 2005. godine izabran je za člana Stalnog komiteta Svetske zdravstvene organizacije, za Evropu kao rukovodeće telo koje ima devet članova, za mandatni period od 2005 do 2008.
Od juna 2002 do jula 2003, od marta 2004. do novembra 2006, a zatim od maja 2007, do juna 2008, Tomica Milosavljević je bio ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Tomica Milosavljević direktor Klinike za gastroenterologiju

Tomica Milosavljević direktor Klinike za gastroenterologiju

Posle mesta ministra zdravlja Milosavljević postavljen na mesto direktora Klinike za gastroenterologiju. Ovu funkciju je već obavljao u više navrata.. Bivši ministar zdravlja profesor dr Tomica Milosavljević juče je imenovan za direktora Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog centra Srbije. Za njegovog savetnika postavljen je doskorašnji direktor profesor dr Miodrag Krstić. Nakon što je dao ostavku na mesto ministra zdravlja, dr...

Izvor: S media, 15.Jul.2011, 20:41

Detaljnije >>

Milosavljević ima novu funkciju

Milosavljević ima novu funkciju

Beograd -- Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević imenovan je za direktora Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog centra Srbije. Za njegovog savetnika postavljen je doskorašnji direktor profesor Miodrag Krstić. Nakon što je dao ostavku na mesto ministra zdravlja, Milosavljević se vratio na staro radno mesto i to kao savetnik direktora Klinike za gastroenterologiju. "Dr Đorđe Bajec, dr Krstić i ja smo se nedavno dogovorili da je bolje...

Izvor: B92, 15.Jul.2011

Detaljnije >>

Tomica Milosavljević postavljen za direktora Klinike za gastroenterologiju

Tomica Milosavljević postavljen za direktora Klinike za gastroenterologiju

BEOGRAD - Bivši ministar zdravlja profesor dr Tomica Milosavljević juče je imenovan za direktora Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog centra Srbije. Za njegovog savetnika postavljen je doskorašnji direktor profesor dr Miodrag Krstić.. Nakon što je dao ostavku na mesto ministra zdravlja, dr Milosavljević se vratio na staro radno mesto i to kao savetnik direktora Klinike za gastroenterologiju. "Dr Đorđe Bajec, dr Krstić i ja smo se nedavno dogovorili...

Izvor: Blic, 15.Jul.2011

Detaljnije >>

Matić, Ljajić i Samardžić vode resore do izbora novih ministara

Matić, Ljajić i Samardžić vode resore do izbora novih ministara

Premijer Mirko Cvetković ovlastio je danas Jasnu Matić, Rasima Ljajića i Snežanu Samardžić Marković da, do izbora novih ministara, vode resore ekonomije i regionalnog razvoja, zdravlja i Nacionalnog investicionog plana. Oni će imati sva ovlašćenja koja imaju ministri, kako bi, do rekonstrukcije vlade, ta tri ministarstva nesmetano funkcionisala.. Premijer Cvetković razrešio Mlađana Dinkića 14. februara, a Verica Kalanović podnela je ostavka 16. februara.

Izvor: Blic, 21.Feb.2011, 14:50

Detaljnije >>

G17 o novom ministru zdravlja

BEOGRAD -. Stranka G17 plus održaće sednicu Predsedništva na kojoj bi trebalo da donese odluku o tome ko će na funkciji ministra zdravlja zameniti Tomicu Milosavljevića, rekao je Tanjugu politički direktor G17 Vladimir Ilić. Ilić...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2011, 10:16

Detaljnije >>

Stanković kandidat za ministra zdravlja

Stanković kandidat za ministra zdravlja

Predsedništvo G17 PLUS predložilo je Zorana Stankovića za novog ministra zdravlja. Stanković bi trebalo da nasledi Tomicu Milosavljevića, koji je 28. januara podneo neopozivu ostavku iz, kako je rekao, „duboko ličnih razloga“. Kandidatura Stankovića za ministra zdravlja biće odmah prosledjena predsedniku Vlade Mirku Cvetkoviću.. G17 plus predložila je danas za novog ministra zdravlja Zorana Stankovića, nekadašnjeg ministra odbrane SCG i načelnika Vojno-medicinske...

Izvor: S media, 07.Feb.2011

Detaljnije >>

G17 danas o novom ministru zdravlja

Predsedništvo G17 plus trebalo bi danas da odlučuje o kandidatu za novog ministra zdravlja, nakon što je Tomica Milosavljević 28. januara podneo ostavku, saznaje Danas. Najavljene...

Izvor: Danas, 06.Feb.2011, 19:54

Detaljnije >>