Stanković kandidat za ministra zdravlja

Izvor: S media, 07.Feb.2011, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković kandidat za ministra zdravlja

Predsedništvo G17 PLUS predložilo je Zorana Stankovića za novog ministra zdravlja. Stanković bi trebalo da nasledi Tomicu Milosavljevića, koji je 28. januara podneo neopozivu ostavku iz, kako je rekao, „duboko ličnih razloga“. Kandidatura Stankovića za ministra zdravlja biće odmah prosledjena predsedniku Vlade Mirku Cvetkoviću.

G17 plus predložila je danas za novog ministra zdravlja Zorana Stankovića, nekadašnjeg ministra odbrane SCG i načelnika Vojno-medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << akademije.

Odluku, koja je doneta na sednici Predsedništva, saopštila je funkcioner G17 plus Snežana Samardžić Marković na konferenciji za novinare

General-major Zoran Stanković (57) rođen je u Trgovištu. Na Medicinskom fakultetu u Nišu diplomirao je 1980; kao vojni lekar radio je u Peći i Vranju. Pet godina kasnije odlazi na specijalizaciju u VMA, gde 1988. postaje specijalista za sudsku medicinu i patologiju. Član je Jugoslovenskog komiteta za prikupljanje podataka o istraživanju zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava od 1993. godine.

Ostavka Tomice Milosavljevića!

Milosavljević: Dinkić preko mene ne ruši vladu

Ostavka ministra zdravlja - prekasno!

U decembru 1997, pošto je doktorirao, formirao je tim za istraživanje posledica NATO bombardovanja na području Republike Srpske zbog indicija da su korišćeni projektili sa osiromašenim uranijumom.

Držao je predavanja na univerzitetima u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Ukrajini, Poljskoj. Član je Komisije za istinu i pomirenje od njenog formiranja (u aprilu 2001). U čin general-majora unapređen je u junu 2001. godine. Iste godine, u martu, optužio je Haški tribunal – u kom je kao ekspert svedočio u nekoliko procesa – da je u pojedinim slučajevima oklevanjem da se pokrenu istražni procesi „manipulisao brojem žrtava i dokumentacijom“ o zločinima nad Srbima u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.

Ukazom predsednika SRJ u januaru 2002. imenovan je za načelnika VMA, najmlađeg u njenoj istoriji.

Od 2005. do 2007. obavljao je funkciju ministra odbrane.

Kandidatura Zorana Stankovića za ministra zdravlja biće večeras prosledjena predsedniku Vlade Mirku Cvetkoviću. Prema Zakonu o vladi, premijer Srbije trebalo bi da u roku od 15 dana, od dana prestanka mandata Tomici Milosavljeviću, predloži Skupštini izbor novog ministra. Prvog čoveka srpskog zdravstva poslanici u Parlamentu biraju većinom glasova od ukupnog broja poslanika, odnosno najmanje 126.

(S media)
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević podneo ostavku,   Zoran Stanković

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.