Ministar: Lekove kupovati u apoteci

Izvor: B92, 03.Sep.2009, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Lekove kupovati u apoteci

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević upozorio je da lekove protiv virusa novog gripa ne treba kupovati putem Interneta, već samo u zdravstvenim ustanovama.

Upitan da prokomentariše pojavu lažnog leka "tamiflua" na Internetu, Milosavljević je kazao da je njegova kupovina na taj način velika greška i da bi lek trebalo da se nabavlja isključivo u apotekama i domovima zdravlja "jer je samo tako njegov kvalitet garantovan".

"Lek se može naći unutar zdravstvenog sistema i biće ga dovoljno za one kojima je neophodan", dodao je ministar zdravlja novinarima.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar poručio građanima: Lekove kupujte u apotekama

Izvor: TV Avala, 03.Sep.2009

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je danas u Beogradu da građani treba da kupuju i nabavljaju lekove isključivo u apotekama i u okviru zdravstvenog sistema kako bi imali zagarantovan kvalitet.

Nastavak na TV Avala...

Lekove kupujte samo u apotekama

Izvor: Mondo, 03.Sep.2009

Povodom navoda u medijima da se u prodaji pojavio lažni lek 'tamiflu' protiv gripa tipa H1N1, ministar zdravlja Tomica Milosavljević je savetovao građanima da lekove ne kupuju preko interneta ili na drugim neproverenim mestima.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.