Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično optužen kapetana broda uključenog u nesreći na Dunavu

Mađarsko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv kapetana broda Viking Sigin koji je bio uključen u sudar sa brodom sa južnokorejskim turistima na Dunavu i odredilo mu 30-odnevni pritvor.

Kapetan broda, 64-godišnji Ukrajinac, izašao je danas pred sud u Budimpešti, rekao je portparol suda.

On je ranije bio priveden u okviru istrage za "krivični nemar na javnom plovnom putu" otvorene posle nesreće koja se dogodila u sredu.

Sudija je rekao da kapetan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << može da bude pušten uz kauciju ukoliko nosi uređaj za praćenje i ostane u Budimpešti, ali tužilaštvo se žalilo na tu odluku te je on za sada zadržan u pritvoru, prenosi AP.

Veći brod kojim je upravljao ukrajinski kapetan udario je u sredu uveče u manje plovilo za razgledanje koje je išlo u istom pravcu i u kome je bilo 33 južnokorejskih putnika i dva mađarska člana posade. ;Nesreća se dogodila u centru Budimpešte kod parlamenta.

Mađarska policija ranije je saopštila da otvara krivičnu istragu o brodolomu u kojem je poginulo sedam južnokorejskih turista, 21 se vodi kao nestalo i za njima se još traga, a sedam je spaseno.

Advokat kapetana Balaš tot rekao je novinarima po izlasku iz suda da njegov klijent za sada ostaje u zatvoru, zbog žalbe tužilaštva na odluku o puštanju na slobodu uz kauciju.

Advokat je u petak predstavio kapetana kao iskusnog profesinalca koji je pratio sve propise i koji je potpun skrhan zbog nesreće.

Istražitelji pokušavaju da utvrde okolnosti pod kojima se brod od 135 metra udario u 26 metra dugi brodić za razgledanje na rutinskoj plovidbi Dunavom u centru Budimpešte. Brodić se prevrnuo i potonuo za sedam sekundi u sredu uveče, prenosi Frans pres.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kapetan broda zvanično optužen za nesreću na Dunavu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2019

Mađarsko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv kapetana broda Viking Sigin koji je bio uključen u sudar sa brodom sa južnokorejskim turistima na Dunavu i odredilo mu 30-odnevni pritvor...Kapetan broda, 64-godišnji Ukrajinac, izašao je danas pred sud u Budimpešti, rekao je portparol suda...On...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.