Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2023, 13:56

Žižekov govor o Izraelu izazvao pometnju u Frankfurtu, ljudi napuštali salu

Poznati slovenački filozof Slavoj Žižek na otvaranju Frankfurtskog sajma knjiga govorio je o aktuelnim događajima na Bliskom istoku. Između ostalog, rekao je da je Izrael na putu da postane diktatura, te da se Palestinci shvataju kao problem. Iz publike su se čule optužbe da relativizuje to pitanje, a nekoliko gostiju je u znak protesta napustilo salu tokom njegovog govora, piše N1 Slovenija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žižek na sajmu u Frankfurtu rekao da Izrael postaje diktatura, neki u znak protesta napustili salu

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2023

Poznati slovenački filozof Slavoj Žižek je na otvaranju Frankfurtskog sajma knjiga rekao da je Izrael na putu da postane diktatura, te da se Palestinci shvataju kao problem.

Nastavak na Radio 021...

Slavoj Žižek nakon govora koji je izazvao rasprave: „Trebalo je da budem još oštriji“

Izvor: Danas, 19.Okt.2023, 09:49

Govor Slavoja Žižeka na sajmu knjiga u Frankfurtu, gde je govorio o aktuelnim dešavanjima na Bliskom istoku, i dalje uznemiruje deo svetske javnosti. Dan nakon govora oglasio se i sam Žižek koji je naglasio da se ne kaje zbog svojih reči.

Nastavak na Danas...

"IZRAEL POSTAJE DIKTATURA" Drama na sajmu knjiga: Čuveni filozof Slavoj Žižek razbesneo kritičare izjavom, a evo šta im je odgovorio

Izvor: Blic, 19.Okt.2023

Poznati slovenački filozof Slavoj Žižek na otvaranju Frankfurtskog sajma knjiga govorio je o aktuelnim događajima na Bliskom istoku. Između ostalog, rekao je da je Izrael na putu da postane diktatura i da se Palestinci doživljavaju kao problem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.