Žena pucala na policiju na trgu Taksim

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena pucala na policiju na trgu Taksim

Žena naoružana automatom pucala je na policijski punkt na centralnom trgu Taksim u Istanbulu. Nema žrtava, a žena je pobegla, javila je turska televizijska stanica NTV.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

NTV prenosi da je žena napadač ostavila oružje i torbu na mesta napada i pobegla peške, kao i da su neka policijska vozila oštećena u napadu.

Niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, prenosi AP, a ovo je treći napad na policiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Istanbulu od početka januara

Ovaj napad je usledio tri nedelje nakon što je žena bombaš-samoubica digla sebe u vazduh u policijskoj stanici u istorijskom delu grada Sultanhametu, kada je jedan policajac poginuo, a jedan povređen.

Pre toga je, podsećaju agencije, 1. januara jedan čovek je bacio bombe i pucao na policajce u blizini kancelarije turskog premijera, nakon čega je savladan.

Ekstremna levičarska partija Revolucionarni Front za oslobođenje naroda (DHKP-C) prvobitno je preuzela odgovornost za napad u Sultanhametu, ali je to kasnije povukla.

Neki turski mediji navode da su napad izveli islamski militanti.

Kurdski separatisti, islamski radikali i ekstremne levičarske grupe ranije su izvodile napade u Istanbulu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.