Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnjak pozvao Mandića i Kneževića da budu gosti Jedinstvene Rusije

Članovi predsjedništva Demokratskog fronta i lideri Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije, Andrija Mandić i Milan Knežević, dobili su poziv od g. Sergeja Železnjaka, zamjenika generalnog sekretara Jedinstvene Rusije, da u drugoj polovini septembra budu gosti rukovodstva ove partije. Kao tema razgovora navedeni su: razvijanje međupartijskih odnosa sa političkim snagama na Balkanu, analiza političke situacije u Crnoj Gori, Balkanu i Evropi, i pravci naše buduće saradnje, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta.

Advokati lidera DF tražiće narednih dana da se Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću vrate oduzete isprave, kako bi oni mogli da otputuju u Moskvu.



„Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, protivustavno i protivzakonito su oduzete isprave jer je DF najjači i najopasniji protivnik režima. Tim činom, svojstvenim diktatorskom sistemu, zarobljene institucije su pokušale dodatno da vežu ruke političarima iz DF, želeći da ih spriječe u obavljanju redovnog posla i međunarodnih komunikacija. Nedavno je, zbog ovakvog brutalnog ponašanja režima, Andrija Mandić spriječen da prisustvuje važnom sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom Irinejem, čime je nanijeta šteta srpskom narodu, a što se pravdalo besmislicom da je sud bio na godišnjem odmoru,“ ističu iz DF-a.

„Crnogorski režim je poznat kao marionetski, koji većinu poteza povlači po naređenjima i instrukcijama pojedinih zapadnih centara moći, što ti centri i ne kriju. Na primjer, potpredsjednik SAD ili neko iz briselske administracije saopšte koji su interesi SAD ili neke druge zapadne države, a od crnogorske vlasti se traži da bespogovorno izvrši ta uputstva ne vodeći računa o interesima građana,“ kazali su iz DF-a i naglasili:

„Za razliku od takvog ponižavajućeg odnosa, lideri NSD i DNP na svakoj adresi, pa i na ovoj u Moskvi, vrlo precizno zastupaju interese onih koje predstavljaju i većine građana Crne Gore, vodeći računa i o tome ko su nam istorijski saveznici, a Rusija je svakako jedan od najvažnijih, i ona se uvijek sa uvažavanjem odnosila prema svojim iskrenim prijateljima i saveznicima.

Oni koji progone DF znaju da će, nakon promjena u Crnoj Gori, pravda zakucati na njihova vrata. Jedina dobra stvar u ovakvom beskrupuloznom ponašanju respresivnog državnog aparata je što postoje konkretna imena i prezimena i vlastiti potpisi onih koji su vršili torturu, kršili ljudska prava, a koji će se svakako, u postupku lustracije, naći zajedno sa njihovim prethodnicima iz totalitarnog režima i braći po ponašanju.“

IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

DF: Rusija nas pozvala, vratite nam pasoše

Izvor: Večernje novosti, 02.Sep.2017, 10:07

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević traže da im se vrate oduzete putne isprave. DF dobio poziv od Sergeja Železnjaka da budu gosti rukovodstva Jedinstvene Rusije Podgorica - Andrija Mandić i Milan Knežević, lideri Demokratskog fronta dobili su poziv...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.