DF: Rusija nas pozvala, vratite nam pasoše

V. K.

02. 09. 2017. u 08:03

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević traže da im se vrate oduzete putne isprave. DF dobio poziv od Sergeja Železnjaka da budu gosti rukovodstva Jedinstvene Rusije

ДФ: Русија нас позвала, вратите нам пасоше

Podgorica - Andrija Mandić i Milan Knežević, lideri Demokratskog fronta dobili su poziv od Sergeja Železnjaka, zamenika generalnog sekretara Jedinstvene Rusije, da u drugoj polovini septembra budu gosti rukovodstva ove partije. Međutim, njihov odlazak je pod znakom pitanja, jer su im nadležne crnogorske službe oduzele putne isprave zbog sudskog procesa koji se vodi protiv njih zbog navodne umešanosti u pokušaj državnog udara.

Iz Demokratskog fronta saopštavaju da će Mandićevi i Kneževićevi advokati tražiti da im se dokumenta vrate kako bi mogli da otputuju u Moskvu.

- Nedavno je zbog brutalnog ponašanja režima, Andrija Mandić bio sprečen da prisustvuje sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom Irinejem, čime je naneta šteta srpskom narodu, a što se pravdalo besmislicom da je sud bio na godišnjem odmoru - navode iz DF.

U DF dodaju da je "jedina dobra stvar u ovakvom beskrupuloznom ponašanju represivnog državnog aparata je što postoje konkretna imena i prezimena i potpisi onih koji su odgovorni za torturu, kršenje ljudskih prava, a koji će se svakako, u postupku lustracije, naći zajedno sa njihovim prethodnicima iz totalitarnog režima".


TEMA POSETE

Kao tema razgovora u Moskvi sa Železnjakom navedeni su razvijanje međupartijskih odnosa sa političkim snagama na Balkanu. Osim toga, analiziraće se politička situacija u Crnoj Gori, na Balkanu i Evropi, ali i pravci buduće saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)