Železnjak: Tramp pokazao koliko zanemaruje rukovodstvo Crne Gore

Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnjak: Tramp pokazao koliko zanemaruje rukovodstvo Crne Gore

„Izmišljotine crnogorskih vlasti o mešanju Rusije u unutrašnje poslove ove balkanske države su primer informacionih laži koje crnogorske vlasti šire po svetu da bi ubedile svoje zapadnoevropske i američke partnere u svoju privrženost antiruskoj strategiji“.

Tako je zamenik sekretara Generalnog saveta stranke „Jedinstvena Rusija“ i član Komiteta Državne dume za međunarodna pitanja Sergej Železnjak ocenio izjavu ministra spoljnih poslova CG Srđana Darmanovića o tome da je zvanična Podgorica bila iznenađena koliko snažno je Rusija intervenisala protiv članstva Crne Gore u NATO-u.



Političar tim povodom kaže: „Nije prvi put da slušamo optužbe na račun naše zemlje o neuhvatljivim ruskim hakerima, o neobjašnjivom uticaju na izborni proces u zemljama u kojima vlasti zapravo ne znaju kako da odvuku pažnju građana od krize i svojih političkih promašaja.

Gospoda u Podgorici, pritom, otvoreno lažu, izjavljujući da narod Crne Gore podržava ulazak zemlje u NATO, a Rusija to navodno ometa.

Rusija se nikada nije mešala u unutrašnje poslove drugih država. Mi poštujemo suvereno pravo naroda pri izboru sudbine svoje zemlje. Dok rukovodstvo Crne Gore uporno ne želi da čuje svoje građane, a mnogi se aktivno zalažu protiv nasilnog uvlačenja zemlje u vojno-političku alijansu, koja je 1999. godine bombardovala civile u Crnoj Gori i Srbiji.

Da bi se utišao glas Crnogoraca koji su protiv toga da njihova zemlja izgubi neutralni status, vlasti Crne Gore su izmislile priču o mešanju Rusije. One na taj način pokušavaju da pridonesu antiruskoj histeriji na Zapadu i dokažu svoju predanost rukovodstvu Alijanse. Njih čak ne zabrinjava odnos glavnog aktera u NATO-u – Sjedinjenih Američkih Država, čiji je predsednik ovih dana na samitu pokazao da koliko zanemaruje rukovodstvo Crne Gore. A to svedoči da rukovodstvo u Podgorici ne poštue ni sebe, ni svoj narod i spremno je da se unižava na svaki mogući način, samo da bi sačuvalo naklonost Zapada i funkcije“, dodao je ruski parlamentarac.

Viktor Saltikov,
Ruska reč

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Ruski građani dobro da razmisle pre nego što odluče da pođu u CG

Izvor: RuskaRec.ru, 29.Maj.2017

„Govorili smo u više navrata da oficijelna ruska strana nije bila uključena ni na koji način u organizaciju nezakonitog delovanja u Crnoj Gori. Smatramo da je priča o „državnom  prevratu“ i navodnom učešću Moskve u aferi koju je plasirala zvanična Podgorica očigledan primer pogrešnog...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.