Izvor: Blic, 29.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog zatvora CIA zemlje EU gube pravo glasa

Zbog zatvora CIA zemlje EU gube pravo glasa

Svaka članica EU koja je u tajnosti na svojoj teritoriji imala zatvor CIA suočena je sa gubitkom prava glasa u EU, rekao je Franko Fratini, komesar EU za pravdu, slobodu i bezbednost.

On je istakao da ukoliko istraga potvrdi izveštaje medija da su neke evropske zemlje na svojim teritorijama imale tajne zatvore CIA njima prete 'ozbiljne konsekvence'.

Savet Evrope je počeo istragu o navodima da je CIA imala tajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatvore u nekim evropskim državama u kojima je držala osumnjičene za terorizam, i zatražio od evropskih vlada da obezbede sve informacije u vezi sa tim navodima.

Fratini je opravdao predlog o suspenziji prava glasa pozivajući se na ustav EU.

A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.