Završena Medjunarodna konferencija o sidi

Izvor: S media, 23.Jul.2010, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena Medjunarodna konferencija o sidi

Osamnaesta Medjunarodna konferencija o sidi završena je danas u Beču porukom američkog predsednika Baraka Obame koji je rekao da će SAD povećati pomoć za suzbijanje te bolesti.

Poruka Obame je emitovana na završnoj sednici konferencije koja je tokom šest dana u Beču okupila oko 20.000 učesnika.

"Udvostsručićemo broj beba rodjenih bez virusa, radićemo na tome da sprečimo 12 miliona novih infekcija, pružićemo direktnu pomoć za četiri miliona osoba na lečenju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i pomoći 12 miliona osoba, uključujući pet miliona dece i siročadi, da dobiju negu koja im je potrebna", rekao je američki predsednik.

Južnoafrički biskup Dezmond Tutu je u poruci konferenciji rekao da lekovi ne samo da treba da budu pristupačni i podvukao da su prioriteti sprečavanje virusa, obezbedjenje lekova i nega.

Tutu, dobitnik Nobelove nagrade za mir 1984. godine, je u članku objavljenom ove nedelje u američkom listu Njujork tajms (New York Times) zatražio od predsednika Obame da ne smanji sredstva za borbu protiv side.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Obama obećao veću pomoć u borbi protiv side

Izvor: Mondo, 24.Jul.2010, 12:31

Osamnaesta Međunarodna konferencija o sidi završena je u petak u Beču, porukom američkog predsednika Baraka Obame koji je rekao da će SAD povećati pomoć za suzbijanje te bolesti

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.