Zatočili, silovali i ubili sedam devica u poslednjih 15 godina

Izvor: Blic, 23.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatočili, silovali i ubili sedam devica u poslednjih 15 godina

Serijski ubica Mišel Furnije (65) i njegova supruga Monik Olivije (59) osumnjičeni su za najbrutalnija ubistva ikad počinjena u Francuskoj. Oni su, kako je navedeno u optužnici, zatočili, silovali i potom ubili sedam devojki i žena u poslednjih 15 godina, saznaje TimesOnline.



Državni tužilac Fransis Nahbar tvrdi da su Mišel i Monik "monstrumi" koji zaslužuju doživotnu zatvorsku kaznu. On je danas u sudnici rekao da mu je pozlilo dok je slušao kako je ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << par mučio svoje žrtve.

"Mišel i Monik su hladokrvne serijske ubice. Oni su bili veoma dobro organizovani. Ovaj Sud se sa takvom perverznošću, okrutnošću i nečovečnošću do sada još nije susreo. Više ne mogu da podnesem ovaj horor. Najradije bih povraćao", bile su to završne reči tužioca Nahbara.

On tvrdi da su Mišel i Monik veoma opasni po društvo, pa je od sudije zatražio da ih osudi na doživotnu zatvorsku kaznu. Furnijeu bi, prema njegovom zahtevu, trebalo da bude uskraćeno pravo na žalbu, dok bi gospođa Olivije mogla da uloži žalbu tek nakon 30 godina zatvora.

Tužioci su tokom dvomesečnog suđenja pokazali kako je i zašto Furnije koristio svoju suprugu kao mamac za device kojima je bio opsednut. Monik bi, prema navodima optužnice, najpre zadobila njihovo poverenje, a potom bi ih navela na seks sa Mišelom, koji se u 99,9 odsto slučajeva završavao njihovom smrću.

Njih dvoje nisu prestajali da muče i ubjaju devojke čak ni kad je Monik bila trudna.

"Kako ste mogli to da činite dok ste nosili bebu u stomaku?", upitala je sestra dvadesetogodišnje studentkinje Fabijen Lroj, čije je telo nađeno 1988. godine nadomak vojne baze u Ardenu.

Furnije je pred sudom priznao da je počinio sva ta okrutna ubistva. Tužilac kaže da je on "sujetni nekrofil i monstrum", koji je silovao i ubijao mlade nevine devojke kako bi sebi dokazao da je sva moć u njegovim rukama.

Monik je tokom suđenja tvrdila da ju je muž omađijao i da je svo to vreme imala zanemarujuću ulogu u ubistvima. Tužilac Nahbar je, bez razmišljanja, odbio njene tvrdnje kao neosnovane.

"Vi ste mu pomagali da počini sva ta brutalna ubistva. Verujem da ste time želeli da zadovoljite svoje primitivne fantazije", rekao je Nahbar i dodao da je on smatra "muzom kriminalaca", odnosno da je ona inspirisala svog muža da bude okrutniji i nemilosrdniji tokom zločina.

Furnije ima debeo kriminalni dosije. Francuski mediji navode da je, čak i pre nego što je upoznao svoju suprugu Monik (1987), bio optuživan za brojne seksualne prestupe, ali nikad i za ubistvo. Jednom prilikom je čak krenuo u "lov na device" bez Monik, ali mu je žrtva tada pobegla.

Sud će konačnu presudu protiv Mišela i Monik doneti sledeće nedelje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.