Izvor: Danas, 28.Jul.2023, 06:57

Zašto je važno da praznimo vodu iz saksija za cveće i kakve to ima veze s groznicom Zapadnog Nila?

U Srbiji su već potvrđena dva slučaja infekcije virusom groznice Zapadnog Nila, a s obzirom na to da su zaraženi komarci prenosioci ovog sezonskog oboljenja, postoji mogućnost da ih u narednom periodu bude još. Zato su instituti za javno zdravlje, u cilju smanjenja rizika od dodatnog zaražavanja, izdali preporuke za zaštitu stanovništva od ogroznice Zapadnog Nila.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kojom brzinom će se širiti groznica Zapadnog Nila posle prva dva slučaja u Srbiji?

Izvor: Danas, 28.Jul.2023

Brzinu i obim javljanja novih slučajeva groznice Zapadnog Nila teško predvideti, kaže za Danas prim. dr Snežana Medić, epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, komentarišući činjenicu da su u Srbiji registrovana dva slučaja te infekcije. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.