Zaplenjeno više od sedam miliona božićnih ukrasa i igračaka u Italiji

Izvor: B92, 17.Dec.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno više od sedam miliona božićnih ukrasa i igračaka u Italiji

Italijanska finansijska policija zaplenila je više od sedam miliona božićnih ukrasa, predmeta i igračaka, tokom dve operacije na jugu i na području Rima.

U Rimu i Tivoliju zaplenjeno je pet miliona ukrasa koje ne odgovaraju bezbednosnim normama. Ukrasi su zaplenjeni kod dva kineska trgovca, navele su vlasti i dodale da su od prodaje mogli da zarade oko milion evra.

Ukrasne svetleće žice sa oznakom CE ne odgovaraju propisima bezbednosti i potencijalno su opasne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer mogu da uzrokuju kratki električni spoj ili požar.

U drugoj operaciji kod Barija zaplenjena je oko dva miliona svetlećih ukrasa, 10.000 igračaka i 110.000 drugih ukrasa. božićna dekoracija u 22 radnje koje prodaju na veliko i malo.

Policija je takodje zaplenila i oko 75 kilograma pirotehničkih sredstava u jednoj kineskoj radnji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Italiji zaplenjeno sedam miliona božićnih ukrasa i nepropisnih igračaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2019

Italijanska finansijska policija zaplenila je više od sedam miliona božićnih ukrasa, predmeta i igračaka, tokom dve operacije na jugu i na području Rima, saopštile su danas tamošnje vlasti...U Rimu i Tivoliju zaplenjeno je pet miliona ukrasa koje ne odgovaraju bezbednosnim normama. Ukrasi su zaplenjeni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.