Izvor: Blic, 06.Okt.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žak Širak dobio svoju aveniju u gradiću u centralnom delu Francuske

Francuski grad Briv-La-Gajard u centralnom delu zemlje, odlučio je da naziv glavne avenije promeni u čast bivšeg predsednika Francuske i njegove supruge, Žaka i Bernadet Širak, preneo je danas list "Poen".

Gradske vlasti su odlučile da aveniju nekada nazvanu po bivšem američkom predsedniku Džonu Ficdžeraldu Kenediju promeni u aveniju "Žaka i Bernadet Širak".

Bernadet Širak uputila je pismo zahvalnosti gradskim vlastima Briv-La-Gajarda, koji ima oko 50.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanovnika i nalazi se oko 480 kilometara južno od Pariza.

"To je velika je čast za porodicu Širak", navela je nekadašnja prva dama Francuske.

Širak (84) vladao je od 1995. do 2007. godine u dva mandata, jedan sedmogodišnji i drugi petogodišnji.

Od kada je napustio predsedničku funkciju, Širak je nekoliko puta bio u bolnici i retko se pojavljuje u javnosti.

Na međunarodnoj političkoj scecni, desničarski predsednik je poznat po tome što je kategorički odbio da učestvuje u američkoj vojnoj invaziji Iraka 2003. godine.

Širak uživa i dalje veliku popularnost u Francuskoj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Žak i Bernadet Širak dobili aveniju u Francuskoj

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2017

Francuski grad Briv-La-Gajard u centralnom delu zemlje, odlučio je da naziv glavne avenije promeni u čast bivšeg predsednika Francuske i njegove supruge, Žaka i Bernadet Širak, preneo je list Poen...Gradske vlasti su odlučile da aveniju nekada nazvanu po bivšem američkom predsedniku Džonu Ficdžeraldu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.