Zaharova: Zvaničnici ambasade SAD osumnjičeni za krađu verovatno će napustiti zemlju

Izvor: Vostok.rs, 10.Okt.2021, 14:01

Zaharova: Zvaničnici ambasade SAD osumnjičeni za krađu verovatno će napustiti zemlju

Zvaničnici američke ambasade u Rusiji osumnjičeni za krađu, verovatno će napustiti zemlju, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Prema njenim rečima, od američke strane je zatraženo da ukine imunitet diplomatama, te da će im u suprotnom biti naređeno da odmah napuste zemlju. "Koliko sam shvatila, oni će koristiti drugu opciju", dodala je Zaharova komentarišući situaciju. Osim toga, Zaharova je skrenula pažnju na činjenicu da zaposleni u američkoj ambasadi osumnjičeni za krađu, još nisu vratili ukradeni ranac vlasniku. Incident se dogodio u jednom moskovskom baru u septembru. Stanovnik Moskve, dečiji psiholog Dmitrij Kornilov rekao je da je ostavio stvari bez nadzora nekoliko minuta, ostavljajući ruksak ispod šanka. Kad se vratio, rusak je nestao.
Policija je saznala da su ruksak ukrala trojica mladića, koji su potom otišli ​​na teritoriju američke ambasade. Kako je navedeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova, reč je o vojnom osoblju starosti od 21 do 26 godina, koji se nalaze na administrativnim i tehničkim pozicijama u američkoj diplomatskoj misiji.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.