Zaharova: CIA ima planove za praćenje agresivne Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2021, 16:22

Zaharova: CIA ima planove za praćenje "agresivne Rusije"

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, komentarisala je da Sjedinjene Američke Države ne kontrolišu svoju granicu i da Centralna obaveštajna agencija (CIA) ima planove za pomno praćenje Rusije.

Zaharova je rekla da američke borbe protiv geopolitičkih pretnji u 21. veku podsećaju na strategije iz vremena Hladnog rata, piše Sputnjik.

"Bićete iznenađeni, ali CIA će se boriti protiv javne geopolitičke pretnje 21. veka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << metodama 20. veka", rekla je ona.

Dodala je da Vašington ne krije da će radi ostvarivanja svog "plemenitog cilja" povećati kadar CIA-e, i da je nad Kinom pojačan nadzor.

Rekla je da SAD nisu zaboravile ni na Rusiju i da oni "pomno prate agresivnu Rusiju".

Zaharova je objasnila da se takve promene u strukturi Agencije dešavaju u vreme kada su "rast ilegalnih migracija i prekogranično organizovan kriminal povezani sa pandemijom, i kada predstavljaju stvarnu strukturnu pretnju za nacionalnu bezbednost sveta, uključujući Ameriku".

Međutim, prema njenim rečima CIA ne želi da pojača svoje napore u tim objektivno teškim oblastima.

Ona je rekla da je saznala da ljudi prelaze granicu SAD sa Meksikom bez dokumenata i da su pretnje koje navodno potiču od Rusije i Kine "izmišljene".

"Amerika u principu, ne kontroliše situaciju na svojim pravim, a ne željenim granicama, kada kriza unutar zemlje prevazilazi sve ono što je bilo u američkoj istoriji od vremena Građanskog rata", rekla je ona.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bićete iznenađeni"

Izvor: B92, 09.Okt.2021

Portparolka MSP Rusije, Marija Zaharova, komentarisala je da SAD ne kontrolišu svoju granicu i da CIA ima planove za pomno praćenje Rusije...Zaharova je rekla da američke borbe protiv geopolitičkih pretnji u 21. veku podsećaju na strategije iz vremena Hladnog rata, piše Sputnjik..."Bićete iznenađeni,...

Nastavak na B92...

Zaharova: Cija će se boriti protiv glavne geopolitičke pretnje 21. veka metodama 20. veka

Izvor: Vostok.rs, 10.Okt.2021, 14:30

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je promene u strukturi Cije, koje uključuju planove za pomno praćenje akcija „agresivne Rusije“, prenose RIA Novosti. Direktor Cije Vilijam Berns saopštio je u četvrtak o stvaranju posebnog centra za borbu protiv "globalnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.