Zaharova: Zapadni partneri kada ne uspeju u javnom bičevanju, počinju histerisati

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2021, 12:09

Zaharova: Zapadni partneri kada ne uspeju u javnom bičevanju, počinju histerisati

Evropska unija je želela da organizuje „javno bičevanje“ Rusije tokom posete Žozepa Borelja Moskvi, ali to nije uspelo, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost boravio je u ruskoj prestonici tri dana, od 4. do 6. februara. Nakon putovanja, rekao je da će na predstojećem sastanku šefova ministarstava spoljnih poslova zemalja EU 22. februara učesnici možda odlučiti da prošire sankcije protiv Rusije. "Otkriću vam tajnu o našim zapadnim partnerima. Kada ne uspeju u javnom bičevanju, počinju histerisati. Zadatak Borelja je bio da izvrši javno bičevanje, što su oni, kako mi se čini, vrlo pažljivo isplanirali. Da se razgovara o mitinzima, o novinarima i da Navaljni postane glavna tema. Dakle, pomešajte sve na jednu hrpu, bacite to i idite kući zadovoljni", saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za "Vesti FM", prenose RIA Novosti. Prema njenom mišljenju, „bičevanje“ nije uspelo jer je „ruska strana ponudila da razgovara o stvarnim pitanjima - od problema do perspektive razvoja“.
Juče je Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su Boreljove kritike na račun Rusije po dolasku u Brisel u suprotnosti sa njegovim govorima tokom posete Moskvi. Prošle nedelje je Moskva proglasila diplomate Švedske, Poljske i Nemačke koji su učestvovali u neodobrenim protestima "personama non grata", te će napustiti Rusiju u bliskoj budućnosti. Kao odgovor, ove zemlje su donele odluku  da proteraju trojicu ruskih diplomata.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Borelj: Bilo bi ispravno uključiti sankcije protiv Rusije

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2021

Šef diplomatije EU Žozep Borelj je na plenarnom zasedanju Evropskog parlamenta rekao poslanicima da može da predloži nove sankcije protiv Rusije. "O tim pitanjima razgovaraćemo 22. februara na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova EU, a zatim na samitu u martu. Na tim sastancima će se...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.