Zaharova: Uvek smo bili spremni na saradnju sa SAD

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2016, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Uvek smo bili spremni na saradnju sa SAD

Izjave aktuelnog predsednika SAD Baraka Obame o Rusiji pre dve godine i danas veoma se razlikuju, izjavila je portparol MSP-a Rusije Marija Zaharova.

Po mišljenju Zaharove, Obamina administracija nema nameru da kardinalno menja politiku prema Rusiji dva meseca pre inauguracije novog predsednika, ali se njena retorika u poslednje vreme veoma promenila.

„Mogu se razumeti — mada oni znaju da je izabran novi predsednik, oni vode politiku koju je utvrdila njihova administracije i zato se, nažalost, ne mogu očekivati od njih neke promene. Međutim, danas je bila pres-konferencija Baraka Obame sa gospođom Merkel i tamo su se čule potpuno drugačije stvari od onih koje su bile još pre nekog vremena… Još samo pre godinu-dve smo slušali da je Rusije regionalna država itd“, izjavila je Zaharova.

Ona je objasnila da „nije pitanje u šta verujemo, da li smo velika sila ili nismo, već da li smo spremni na saradnju“. „Mi smo bili spremni za to sve vreme, bez obzira na izjave koje su dolazile iz Bele kuće. Nažalost, sve je to ostalo na rečima“, zaključila je Zaharova.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.