Zaharova: U Briselu nastavljaju sa neobičnom kratkovidom politikom falsifikovanja i menjanja evropske istorije

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2020, 09:20

Zaharova: U Briselu nastavljaju sa neobičnom kratkovidom politikom falsifikovanja i menjanja evropske istorije

Pokušaji Evropske komisije da ponovo povuku paralelu između Sovjetskog Saveza i nacističke Nemačke protivreči istoriji, činjenicama i odlukama Nirnberškog suda, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Obratili smo pažnju na tradicionalno saopštenje Evropske komisije u vezi sa takozvanim evropskim danom sećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. Moramo konstatovati da u Briselu nastavljaju sa neobičnom kratkovidom politikom falsifikovanja i menjanja evropske istorije. A Evropska komisija ponovo iznosi tezu, koju mi kvalifikujemo kao revizionističku, o tome da je sporazum o nenapadanju, koji su SSSR i Nemačka potpisale 23. avgusta 1939. godine, gurnuo Evropu u mrak, kako oni kažu“, rekla je Zaharova. Prema njenim rečima, s tim u vezi neophodno je još jednom podsetiti „ljubitelje istorijskih spekulacija“ da Evropa nije počela da tone u mrak 23. avgusta 1939. godine, a ako se to i desilo, desilo se mnogo ranije, kada je u zapadnim prestonicama napravljen izbor u korist politike odobrovoljavanja zemlje-agresora, a apogej te politike bio je Minhenski sporazum iz 1938. godine. „Pokušaji Evropske komisije da još jednom povuku paralelu između SSSR i nacističke Nemačke protivreče svemu: i istoriji, i činjenicama, i logici, i moralu, a pre svega, protivreče odlukama Nirnberškog suda“, zaključila je Zaharova.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.