Zaharova: Ko je igrao oko tela pilota oborenog aviona?

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Ko je "igrao" oko tela pilota oborenog aviona?

Rusija ima sve osnove da veruje da SAD znaju ljude koji su "igrali" oko tela ruskog pilota aviona koji su oborile turske snage, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, navodeći da po tom pitanju Moskva očekuje odgovor Stejt departmenta.

Moskva smatra nekontrolisanim komentare američkog Stejt departmenta koji dovode u vezu ubistvo pilota koji se katapultirao iz oborenog "suhoja-24" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa pravom na samoodbranu, rekla je Zaharova.

"To su svi videli. Avion je oboren i u pilota koji se katapultirao pucano je sa terena. Verujemo da američki Stejt department ima informacije o tome ko su ti ljudi", navela je ona, prenela je agencija Tass.

Zaharova je dodala da Moskva očekuje "odgovarajuće saopštenje" američkog Stejt departmenta.

"Ko su ti ljudi koji su igrali oko tela ruskog pilota. Ovo je slučaj kršenja humanitarnog prava", istakla je Zaharova.

Turska je u utorak ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor te zemlje iako je više puta upozoren. Moskva, međutim, ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Drugi pilot oborenog ruskog aviona je preživeo i vratio se u bazu u Siriji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zaharova: Ko je „igrao“ oko tela ruskog pilota?

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2015, 10:32

27.11.2015. -..Rusija ima sve osnove da veruje da SAD znaju ljude koji su „igrali“ oko tela ruskog pilota aviona koji su oborile turske snage, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, navodeći da po tom pitanju Moskva očekuje odgovor Stejt departmenta...„Želim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.