Zaharova: Evropske nade se srušile kao Berlinski zid

Izvor: RTS, 08.Nov.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Evropske nade se srušile kao Berlinski zid

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da su srušene nade evropskih država da će stvoriti ujedinjenu i prosperitetnu Evropu bez linija razgraničenja koja se rodila posle pada Berlinskog zida.
Marija Zaharova je poručila da mir i bezbednost u Evropi treba da budu univerzalni i nepodeljivi, prenosi Tas.

"Zbog pada Berlinskog zida ljudi su se radovali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mirnoj, prosperitetnoj i ujedinjenoj Evropi bez linija razgraničenja. Nažalost, ta očekivanja su propala. Te nade se ruše kao Berlinski zid", rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.
Istakala je da je Rusija u svojoj spoljnoj politici uvek poštovala i da će nastaviti da poštuje te principe i da od partnera očekuje da se "nađu na pola puta".
Sutra se obeležava 30 godina od pada Berlinskog zida, jednog od simbola Hladnog rata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.