Zaharova: Američka ambasada u Moskvi davala instrukcije za proteste u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2021, 10:23

Zaharova: Američka ambasada u Moskvi davala instrukcije za proteste u Rusiji

Saopštenja američke ambasade u Moskvi o neodobrenim akcijama protesta u Rusiji predstavljala su instrukcije za akciju, a ne informisanje građana Sjedinjenih Američkih Država, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„To nije informisanje američkih građana o mestima na koja ne bi trebalo da idu, kako sada pokušava da izokrene i objasni ambasada SAD. Ovo je, u velikoj meri, stimulacija, uputstvo koje je američka ambasada u Moskvi davala onima koje su najpre putem američkih društvenih mreža i internet-platforme prevarili, a zatim im pričali o nekom pohodu i maršu na Kremlj“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 24“. Ona je rekla da su mnogi učesnici nezakonitih akcija postali žrtve propagande. „Ovo je baš taj slučaj, kada je upravo ta propaganda, iza koje se krije otvorena laž, gurala ljude da učestvuju u nezakonitim akcijama“, smatra ona.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.