Za osmake oraganizovan probni test iz matematike, odlična prilika da se proveri znanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2022, 19:15

Za osmake oraganizovan probni test iz matematike, odlična prilika da se proveri znanje

Sadašnji osmaci, a budući maturanti će se za dva meseca naći pred velikim izazovom, zavšnim ispitom koji će im ujedno biti u ulaznica u novi krug školovanja. Kako bi na vreme proverili svoje znanje, tu su probni testovi da pokažu koliko su naučili i šta još treba da nauče. Danas je održan probni test iz matematike, a sutra probni test iz srpskog jezika i kombinovani test.

Kakav je bio probni test iz matematike? Bio je težak moram da priznam. Treba da se uči.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Šta ti je bilo najteže?  Mislim da su to bili uglovi. Test nije bio težak.

Sudeći po odgovorima malih maturanata, ovaj test bio je odlična prilika da provere svoje znanje, pobede tremu ali i da se upoznaju sa zadacima koji ih očekuju za dva meseca. Nakon toga , za buduće srednjoškolce slede novi izazovi, oslušnuti svoje želje i upisati odgovarajuću školu.

Zorica Zeljković  direktorka OŠ "Vuk Karadžić" kaže "Naša škola je još pre 4 godine uvela dodatni probni test koji organizujemo u novembru. Kada je potrebno organizujemo i u januaru, zavisno od generacije i na taj način pripremamo učenike i njihove roditelje. Najviše se mi nastavnici pripremamo za to da vidimo gde škripi, žargonski  gde treba da doradimo.“

Mali maturanti sutra u 9 sati polagaće probni test iz srpskog jezika,a odmah zatim i kombinovani. Završni ispit očekuje ih 27.28. i 29. juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.