Vulkan na Novom Zelandu i dalje aktivan, strahuje se da nema više preživelih

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulkan na Novom Zelandu i dalje aktivan, strahuje se da nema više preživelih

Vlasti Novog Zelanda su saopštile da se osam osoba još vode kao nestale nakon neočekivane erupcije vulkana na Belom ostrvu.

Policija Novog Zelanda saopštila je da strahuje da nema više preživelih posle erupcije vulkana na ostrvu, u kojoj je najmanje 5 osoba poginulo, a 31 povređeno, a kako se navodi, strahuje se da će biti više žrtava jer spasilačke službe ne mogu da da stignu do Belog ostrva iz bezbednosnih razloga.

Prema njenim rečima, među povređenima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Novozelanđani i turisti iz Australije, SAD, Velike Britanije, Kine i Malezije.

Portparolka policije je izjavila da se 31 osoba nalazi u bolnici i potvrdila da je pet osoba poginulo.

Premijerka Džasinda Ardern rekla je novinarima u Vakataneu, gradiću u blizini vulkanskog Belog ostrva, da je veći broj ljudi koji se nalazi u bolnici u kritičnom stanju, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAOS I RASULO POSLE ERUPCIJE VULKANA: Vlasti u panici - "Strahujemo da NEMA VIŠE PREŽIVELIH" (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019

Vulkan i dalje izbacuje pepeo hiljadu metara u vazduh...Policija Novog Zelanda saopštila je da strahuje da nema više preživelih posle erupcije vulkana na ostrvu, u kojoj je najmanje pet osoba poginulo, a 20 povređeno...Kako se navodi, strahuje se da će biti više žrtava jer spasilačke službe...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.