Vučić saslušan u policiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić saslušan u policiji

Premijer Aleksandar Vučić nalazi se na saslušanju u policiji, potvrdila je za TV N1 portparolka MUP-a Srbije Biljana Ivković Popović.

Televizija Pink, bliska aktuelnim vlastima Srbije, prethodno je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavila da je u policiji u toku saslušanje premijera Srbije Aleksandra Vučića povodom tvrdnji tabloida “Kurir” da je Vučić, zajedno sa više lica, učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza bivšeg direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << tog lista.

Pink TV je navela i da je premijer tražio da bude ispitan i na poligrafu.

Podsećamo, "Kurir" je u nedelju, na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, pre 20- tak dana tražio od bivšeg direktora “Kurira” Aleksandra Kornica da lažno svedoči i lažno optuži vlasnika “Kurira” Aleksandra Rodića.

Kako piše taj tabloid, "nekadašnji direktor Kurira, Aleksandar Kornić, podneo je krivilčnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u kojoj navodi da su Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej Vučić, vlasnik tabloida Informer Dragan J.Vučićević i direktor Informera Damir Dragić, tražili od njega da lažno optuži Aleksandra Rodića, predsednika "Adrija medija rupe".

„Večernje novosti“ su prenele da je premijer dobrovoljno otišao na saslušanje u policiju.

Ministar policije Nebojša Stefanović je za 15 sati zakazao vanrednu konferenciju za medije koju ćemo pratiti. Dodajmo da je nešto ranije  Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju pozvalo Aleksandra Rodića da "najbližoj policijskoj stanici prijavi pretnje koje su mu upućene, kako bi po njegovoj prijavi moglo da se postupa".

Priveden zbog praćenja Vučića?

Beogradski mediji, istovremeno navode i da je MUP Srbije u nedelju ujutru priveo osobu za koju navode da je iz Crne Gore, te da je bivši pripadnik specijalnih policijskih jedinica, a zbog sumnje da je pratio premijera Vučića. Kako se navodi, privedeni, za koga kažu da je poslednjih godina bio član jedne kriminalne grupe, nekoliko puta je viđen u blizini adrese na kojoj stanuje premijer Vučić. Dodaje se i da je privedeni više puta menjao iskaz o tome zašto je pratio premijera.

Nikolić i Dačić: Jedinstvo državnih institucija

Vučić se ranije tokom dana sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, nakon čega je, iz Nikolićevog kabineta, saopšteno da je predsednik Republike "izrazio zabrinutost zbog očiglednih pokušaja rušenja izvršne vlasti". U saopštenju se dodaje da je Nikolić "apelovao na jedinstvo i odlučnost u odbrani vitalnih nacionalnih interesa i pozvao nadležne institucije da se odlučno obračunaju sa onima kojima je preči sopstveni interes od državnog".

Nešto kasnije, saopštenjem se oglasio i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, inače lider SPS-a, koalicionog partnera Vučićevih naprednjaka, koji je naveo da “besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića, potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije".

"Odgovor na takve pritiske iz zemlje i sveta mora biti potpuno jedinstvo svih državnih institucija u cilju zaštite nacionalnih i državnih interesa", naveo je Dačić u saopštenju.

Nedelja "državnog udara" i rat tabloida

Sve ovo se događa na kraju nedelje koja je u tabloidnim medijima označena kao "nedelja u kojoj je moguć državni udar".

Takođe, već gotovo mesec dana traje svojevrstan „tabloidni rat“ između "Kurira", s jedne strane i vlastima bliskih TV Pink i „Informera“, s druge, a koji je počeo kada je Miroslav Bogićević, vlasnik kompanije "Farmakom", izjavio je da je pod pritiskom danas opozicione Demokratske stranke svojevremeno Aleksandru Rodiću, članu porodice koja poseduje „Kurir“, dao milion evra u kešu – da bi tim novcem preuzeo novinske kuće „Politiku“ i „Novosti“. Sve to Bogićević je ispričao direktno u emisji TV Pink, privatnog medija u čijem informativnom programu dominiraju provladajući sadržaji, a iz policije je stigla i informacija da je Bogićević samoinicijativno prijavio da ga je Rodić reketirao, i to sve potvrdio na poligrafu.

Tokom dana ćemo nastaviti da pratimo priču o policijskom saslušanju Aleksandra Vučića...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.