Vučić saslušan u policiji

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić saslušan u policiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić bio je danas na saslušanju u policiji sa nekoliko drugih lica, povodom tvrdnji iznetih u dnevnom listu "Kurir", prenela je TV Pink.

Povodom tvrdnji da je sa više drugih lica predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza od nekadašnjeg direktora "Kurira", iznetih u ovom dnevnom listu, premijer je otišao na saslušanje u policiju.

Na saslušanju je utvrđeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premijer nikada nije sreo bivšeg direktora "Kurira", kao i da nikada nije sa njim razgovarao. Ovo je potvrđeno poligrafskim ispitivanjem, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na konferenciji za medije, dodavši da je u toku intenzivna policijska akcija.

Da je premijer otišao na saslušanju potvrdila je i portparol MUP Biljana Ivković Popović, prenosi Tanjug.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je povodom ovog slučaja odžao konferenciju za štampu u 15 časova.

Predsednik Vlade tražio je da bude ispitan na poligrafu, prenela je televizija Pink, a kako navodi RTS, sam je tražio da bude saslušan.

Pre toga, Vučić se sastao sa Tomislavom Nikolićem, a na ovom sastanku je zaključeno da je potrebno jedinstvo svih državnih odraga Srbije.

Povodom jučerašnjeg saopštenja kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanoviće Adrija Medija Grupa oglasila se saopštenjem u kome je navedeno da su iz kabineta ministra Stefanovića prekoračena ovlašćenja i prekršeni zakoni. U saopštenju Adrija Medija Grupe ističe se da "kad je u pitanju Aleksandar Rodić, policija postupa na znatno drugačiji način nego sa ostalim građanima Srbije."

Priveden bivši pripadnik specijalnih jedinica

MUP Srbije jutros je priveo osobu iz Crne Gore, bivšeg pripadnika specijalnih policijskih jedinica, zbog sumnje da je pratio premijera Republike Srbije Aleksandra Vucica, prenela je agencija Tanjug.

Kako se navodi, privedeni, koji je poslednjih godina bio član jedne kriminalne grupe, nekoliko puta je viđen u blizini adrese na kojoj stanuje premijer Vučić.

Posle privođenja, S.M. je više puta menjao iskaz o tome zašto je pratio premijera.

Novosadski naprednjaci: Ako ne prestane rušenje Vučića, dolazimo u Beograd

Novosadski odbor Srpske napredne stranke pozvaće celokupno članstvo i građane Srbije da se okupe u Beogradu ukoliko ne prestanu političko-mafijaški pokušaji rušenja Aleksandra Vučića.

Kako saopštavaju novosadski naprednjaci, „Ako u naredna 24 sata ne prestanu pokušaji rušenja legalno i legitimno izbranog izabranog premijera, članovi će se okupiti u Beogradu i neće se razliaziti dok se celokupna situacija ne razreši, a na skup pozvaće sve građane Srbije“.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.