Vučić: Pajtić da objasni zašto tvrdi da Kirbi laže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pajtić da objasni zašto tvrdi da Kirbi laže

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije čuo nijedan jedini dokaz da je predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić prisluškivan i da smatra da su u toj partiji sami napravili aferu i lažno optužili američkog ambadadora Majkla Kirbija da je rekao nešto što nije rekao.

Lider DS Bojan Pajtić nije izneo nijedan dokaz da je prisluškivan, a ostao je dužan i objašnjenje zašto tvrdi da američki ambasador Majkl Kirbi laže, rekao je premijer Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučić.

"Najavili su za danas neke dokaze, a nismo ih čuli. Jedino što smo čuli jeste da mene prisluškuje MUP, a ne BIA", primetio je premijer, povodom Pajtićevih istupa u javnosti, i dodao da zna da je svojevremeno on bio prisluškivan.

Vučić je, nakon obraćanja na zatvaranju Petog Beogradskog bezbednosnog foruma, rekao da je ustanovljeno da iz DS nisu dali nijedan dokaz svojih tvrdnji o prisluškivanju, da je jasno da su sami napravili aferu, te da su optužili američkog ambasadora Kirbija za laž.

On je dodao da svi znaju kakav bi bio odgovor 99 odsto građana na pitanje da li veruju Pajtiću ili Kirbiju, a da on lično veruje američkom ambasadoru.

Vučić je istakao da je Kirbi pošten čovek, da to ne kaže zato što se radi o američkom ambasadoru, već zato što to zna iz ličnog iskustva.

Upitan da li je prijavio da je prisluškivan Vučić je odgovorio pitanjem: "A, šta da prijavim?".

"Da prijavljujem policiji? Tada nisam znao, a posle sam video da je tako...Šta hoćete, da se svetim svojoj državi", zapitao je Vučić.

On je takođe primetio da - s obzirom da je prisluškivan - je jasno i izvesno da nikada ništa nije ukrao, jer da bi, da jeste, sigurno završio u zatvoru.

SNS: DS ni ovaj put nije uspela da prevari građane

Srpska napredna stranka ocenila je danas da su najavljivani spektakl DS i dokazi njegnog lidera Bojana Pajtića da je prisluškivan potvrdili ono što sada svi znaju - da je prisluškivan Aleksandar Vučić, a ne Bojan Pajtić.

"Pajtićevi dokazi o tome da je prisluškivan sveli su se na "trla baba lan". Znamo da je Pajtiću i njegovom partneru Danilu Redžepoviću najteže u ovom trenutku, jer DS ni ovaj put nije uspela da ostvari svoj cilj i prevari građane", naveli su naprednjači u saopštenju.

Oni su poručili i da je "policijski ekspert" Dragan Šutanovac, o čijem kredibilitetu, kako navode, najbolje govori afera "Pašnjak", mogao bar da se izvini američkom amabasadoru Majklu Kirbiju, jer su ga demokrate optužile da laže.

Naprednjaci su poručili Pajtiću da se grdno prevario ako je mislio da će stvaranje lažnih afera učiniti da građani Vojvodine zaborave sve njegove pljačke "od RVB, nameštenih tendera, do otimanja novca od dece sa posebnim potrebama", i da će ga spasiti od volje građana koji će ga na sledećim izborima poslati u političku prošlost.

SNS je upitala Pajtića i da li je u međuvremenu podneo ostavku na mesto premijera Vojvodine i šta čeka, jer ni danas nije bio na svom radnom mestu.

DS je ranije danas na konferenciji za novinare predstavila, kako tvrdi, dokaze o prisluškivanju njihovog lidera Bojana Pajtića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović: DS nije predočila dokaz da je Pajtić prisluškivan

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2015

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da DS i dalje nije predočila javnosti nijedan dokaz da je njihov predsednik Bojan Pajtić bilo kada prisluškivan...To, kako navodi Stefanović, samo potvrđuje da je cela afera fabrikovana i bazirana na neistinama,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.