Vučević: Dodatni paket mera za privrednike u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2020, 11:22

Vučević: Dodatni paket mera za privrednike u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je taj grad obezbedio dodatnih milion i 100.000 evra pomoći za privrednike u Novom Sadu.

"Novi Sad je kao i proletos osim državnog paketa ponudio i dodatne olakšice. Grad je i pored smanjenja prihoda našao mogućnosti da pomogne i privrednicima. Ovom pomoći biće zahvaćeno više od 5.000 privrednih subjekata, preduzetničkih radnji, mikro malih preduzeća, ali i velikih preduzeća koji su zakupci poslovnog prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre svega na Spensu i na pijacama", rekao je Vučević za RTS.

Na pitanje da li će to biti dovoljno da ne bude zatvaranja firmi i otpuštanja radnika, Vučević kaže da uvek može više, ali da je državni i gradski paket pomoć da se pregura ovaj težak period.

"Država je izdvojila pomoć za Novi Sad od 14 miliona evra, grad oko tri. Sve ukupno 17 miliona evra, što nije malo. To je odraz snage i države i grada", rekao je gradonačelnik.

Vučević je kazao da ohrabruje što je prema statističkim podacima povećan broj zaposlenih u privatnom sektoru za više od 5.000, u odnosu na prošlu godinu u isto vreme.

Novi Sad danas ima 157.500 zaposlenih, dodao je on.

Vučević je rekao da uprkos stabilnijoj epidemiološkoj situaciji mere protiv korona virusa i dalje ostaju na snazi.

"Epidemiološka situacija se maksimalno treba staviti pod kontrolu kako bi se sistem pripremio za izazove i pripremili zdravstveni sistem koji nas očekuju za jesen", rekao je on.

Dodao je da je početak školske godine veliki izazov i da će Novi Sad dezinfikovati obdaništa ali i škole u gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODATNI PAKET MERA ZA PRIVREDNIKE U NOVOM SADU: Grad obezbedio više od milion evra pomoći

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je taj grad obezbedio dodatnih milion i 100.000 evra pomoći za privrednike u Novom Sadu...- Novi Sad je kao i proletos osim državnog paketa ponudio i dodatne olakšice. Grad je i pored smanjenja prihoda našao mogućnosti da pomogne i privrednicima....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Dodatni paket mera za privrednike u Novom Sadu

Izvor: NoviSad.com, 15.Avg.2020

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je obezbđeno dodatnih milion i 100.000 evra pomoći za privrednike u Novom Sadu. -..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.