DODATNI PAKET MERA ZA PRIVREDNIKE U NOVOM SADU: Grad obezbedio više od milion evra pomoći

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 11:43

DODATNI PAKET MERA ZA PRIVREDNIKE U NOVOM SADU: Grad obezbedio više od milion evra pomoći

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je taj grad obezbedio dodatnih milion i 100.000 evra pomoći za privrednike u Novom Sadu.

- Novi Sad je kao i proletos osim državnog paketa ponudio i dodatne olakšice. Grad je i pored smanjenja prihoda našao mogućnosti da pomogne i privrednicima. Ovom pomoći biće zahvaćeno više od 5.000 privrednih subjekata, preduzetničkih radnji, mikro malih preduzeća, ali i velikih preduzeća koji su zakupci poslovnog prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre svega na Spensu i na pijacama - rekao je Vučević.

Na pitanje da li će to biti dovoljno da ne bude zatvaranja firmi i otpuštanja radnika, Vučević kaže da uvek može više ali da je državni i gradski paket pomoć da se pregura ovaj težak period.

- Država je izdvojila pomoć za Novi Sad od 14 miliona evra, grad oko tri. Sve ukupno 17 miliona evra, što nije malo. To je odraz snage i države i grada - rekao je gradonačelnik.

Vučević je kazao da ohrabruje što je prema statističkim podacima povećan broj zaposlenih u privatnom sektoru za više od 5.000, u odnosu na prošlu godinu u isto vreme.

Novi Sad danas ima 157.500 zaposlenih, dodao je on.

Vučević je rekao da uprkos stabilnijoj epidemiološkoj situaciji mere protiv korona virusa i dalje ostaju na snazi.

- Epidemiološka situacija se maksimalno treba staviti pod kontrolu kako bi se sistem pripremio za izaove i pripremili zadravstveni sistem koji nas očekuju za jesen - rekao je on.

Dodao je da je početak školske godine veliki izazov i da će Novi Sad dezinfikovati obdaništa ali i škole u gradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

POMOĆ ZA VIŠE OD 5.000 PRIVREDNIKA Novi Sad obezbedio dodatni paket vredan 1,1 milion evra

Izvor: Blic, 15.Avg.2020

Gradonačelnik Novog Sada Milošš Vučević izjavio je danas da je taj grad obezbedio dodatnih milion i 100.000 evra pomoći za privrednike u Novom Sadu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.