Vrhovni sud Brazila naložio objavljivanje potpunih podataka o koronavirusu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2020, 08:44

Vrhovni sud Brazila naložio objavljivanje potpunih podataka o koronavirusu

Vrhovni suda Brazila naložilo je tamošnjoj Vladi da nastavi objavljivanje potpunih podataka o zaraženima i preminulima od Kovida-19, uključujući ukupan broj umrlih.

Brazilska Vlada ranije je prestala da objavljuje ukupan broj umrlih od koronavirusa, ali je nastavila da objavljuje brojeve na dnevnom nivou.

Kritike tog poteza ukazuju na potencijalnu želju da se zataška pravo stanje u toj zemlji.

Sudija Alekandre de Moraes rekao je da je vlada dužna da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pruži potrebne informacije brazilskim građanima.

De Moraes je u svojoj odluci rekao da težina pandemije, u kojoj je umrlo više od 38.400 Brazilaca, od vlade zahteva transparentnost.

Žilmar Mendes, još jedan sudija Vrhovnog suda, rekao je da je manipulacija podacima taktika autoritarnih režima i da sakrivanje brojeva neće osloboditi Vladu od odgovornosti za veliku epidemiju u Brazilu.

Suočeni sa kritikom, iz ministarstva zdravlja su najavili da će obnoviti kumulativni broj umrlih na veb sajtu, ali sa izmenama u metodologiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vrhovni sud Brazila naložio Vladi objavljivanje potpunih podataka o koronavirusu

Izvor: B92, 10.Jun.2020

Vrhovni suda Brazila naložilo je tamošnjoj Vladi da nastavi objavljivanje potpunih podataka o zaraženima i preminulima od kovida 19, uključiv ukupan broj umrlih..Brazilska Vlada ranije je prestala da objavljuje ukupan broj umrlih od koronavirusa, ali je nastavila da objavljuje brojeve na dnevnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.