Vraćanje osmeha na lice ženama koje boluju od karcinoma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćanje osmeha na lice ženama koje boluju od karcinoma

Regionalna akcija "Žena za ženu", pomoć onkološkim pacijentkinjama koje su usled bolesti izgubile obrve i trepavice, pokrenuta je na društvenim mrežama pre godinu dana i okupila je brojne salone, uglavnom kozmetičke struke iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, Srbije... "Vraćanje osmeha na lice nema cenu!" poručile su mlade Somborke uključujući se u ovu akciju darivanjem estetskih tretmana ženama koje boluju od kancera.

U borbi sa opakom bolesti, Dragani Delić iz Odžaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naročitu podršku pružio je mladi tim kozmetičarki poklanjanjem tretmana kojima je ponovo na svom licu ugledala obrve i trepavice.

"To ne može da oseti onaj koji nije prošao kroz to, ko nije izgubio to! I odjednom ih dobiješ za tri sata, što puno znači! Prezahvalna sam!" ispričala je Dragana.

"Ovaj postupak je japansko iscrtavanje obrva ili microblading kako ga nazivaju u svetu. Tretman traje sat vremena, potpuno je bezbolan. Koristimo adekvatne anestezije, kontraindikacija nema, a korekcija koja se radi nakon mesec dana takođe je poklon ženama obolelim od raka", objasnila je Milena Ristić iz kozmetičkog salona Beauty Studio Mima u Somboru koji se poklanjanjem svojih tretmana i usluga priključio akciji "Žena za ženu" .

O drugom, veoma značajnom estetskom momentu kao što su trepavice, ispričala je Dragana Vuličić. "Radim nadogradnju svilenih trepavica ženama koje boluju od karcinoma. Dok god su bolesne, dok god postoji mogućnost da se uradi tretman i dok potpuno ne ozdrave. Ja to radim zato što želim. Ja to ne naplaćujem. I svaka naredna korekcija i tretmani su naš poklon. Ja to radim od srca!", kazala je ona.

Dijagnoza i lečenje kancera ostavlja posledice na fizičko i psihičko stanje žene pa vraćanje bar nekih atributa ženstvenosti, kao što su kosa, obrve, trepavice koji se gube tokom lečenja, daje veliku dozu samopouzdanja, samopoštovanja i snage neophodne za dalje lečenje žene.

"Dolazi do velikog poremećaja u njenom doživljaju fizičke slike o sebi. Zbog toga je izuzetno važno pružiti veliku i kompleksnu pomoć i podršku ženama koje su obolele i na nekom kratkoročnom i na dugoročnom planu u smislu povećanja kvaliteta života. Ova vrsta pomoći je izuzetno značajna i zaista sam oduševljena akcijom naših sugrađanki", istakla je Izabela Rašković, psihološkinja Društva za borbu protiv raka u Somboru.

Do sada se preko društvenih mreža Mileni i Dragani javilo desetak žena, ali manje je onih koje imaju hrabrost izaći pred kamere. Vraćanje osmeha na lice nema cenu. Osmeh je taj koji koji vraća snagu i veru u pobedu izazova kao što je kancer. Ovom porukom iz Beauty Studija Mima u Somboru pozivaju svoje koleginice širom regiona da se priključe ovoj humanoj akciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.