Izvor: RTS, 18.Apr.2021, 16:49

Voz iskliznuo sa pruge u Egiptu – poginulo 11 osoba, gotovo 100 povređenih

U železničkoj nesreći na severu Egipta poginulo je 11 osoba, a 98 je povređeno, saopšteno je iz egipatskog ministarstva zdravlja. Kako se navodi, do nezgode je došlo kada je nekoliko vagona voza iskliznulo sa pruge u provinciji Kaliubija, 40 kilometara severno od Kaira.
Na mesto nesreće otišlo je više od 50 kola hitne pomoći kojima su povređeni prevezeni u tri bolnice u toj regiji.

Iz Egipatske nacionalne železnice su saopštili da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je voz krenuo iz Kaira u grad Mansura, koji se nalazi na delti reke Nila, kao i da je sa pruge iskliznuo oko 14 časova, na 40 kilometara od Kaira. 
Dodali su da se uzrok nesreće istražuje. 

U železničkoj nesreći u martu, kada su se sudarila dva voza, život je izgubilo 20 ljudi, a povređeno je bilo gotovo 200 ljudi. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U železničkoj nesreći u Egiptu povređeno skoro 100 ljudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2021

Skoro 100 ljudi povređeno je 18. aprila u železničkoj nesreći u egipatskoj provinciji Qalyubia, severno od Kaira, saopštili su zvaničnici. Nesreća se dogodila kada je putnički voz izleteo sa šina, pri čemu su se prevrnula četiri vagona, saopšeno je iz Železnica Egipta. Na mesto nesreće...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.