Vojska SAD dobila zeleno svetlo za likvidaciju dilera droge

Izvor: Blic, Tanjug, 11.Avg.2009, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska SAD dobila zeleno svetlo za likvidaciju dilera droge

Sjedinjene Američke Države su stavile na listu za hapšenje, ili likvidaciju, 50 avganistanskih trgovaca drogom, koji se dovode u vezu sa talibanima, preneo je "Njujork tajms", pozivajući se na izveštaj američkog Kongresa koji će biti izdat ove nedelje.



Glavni trgovci drogom su time dobili isti status kao i talibanski pobunjenici, za koje američka vojska ima dozvolu i da ih ubije, ako nije moguće da budu uhvaćeni.

Prema pisanju "Njujork tajmsa", dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << američkih generala koji se nalaze u Avganistanu, dali su izjave pred Kongresom, u kojima su istakli da vodeći trgovci narkoticima u toj zemlji predaju deo novca talibanima.

Američki generali smatraju da su nova pravila koja su predata vojsci u skladu sa vojnim pravilima i međunarodnim pravom i da je to veoma značajno da se prekinu tokovi novca u korist talibanskih pobunjenika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.