Vojska SAD: Huti uz pomoć Irana oborili naš dron u Jemenu

Izvor: RTS, 16.Jun.2019, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska SAD: Huti uz pomoć Irana oborili naš dron u Jemenu

Huti pobunjenici u Jemenu nedavno su uz pomoć Irana oborili dron pod upravom vlade SAD, saopštila je američka vojska, prenosi Rojters.
Portparol Centralne komande vojske SAD Erl Braun naveo je u saopštenju da visina na kojoj je dron "MQ-9" oboren pokazuje "poboljšanje prethodno utvrđenih kapaciteta Hutija". To američku vojsku navodi na zaključak da su pobunjenici imali pomoć iz Irana.

Braun >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je naveo i da je 13. juna Iran, u odvojenom slučaju, pokušao da obori još jedan američki dron nad Omanskim zalivom u nastojanju da omete nadgledanje napada Irana na "Kokuka korejdžes" — jedan od dva naftna tankera koji su napadnuti u četvrtak.
Rojters podseća da su američki zvaničnici optužili Teheran za ove napade, što je povećalo strahovanja od potencijalnog sukoba između Irana i SAD.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vojska SAD: Huti uz pomoć Irana oborili američki dron u Jemenu

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2019

Huti pobunjenici u Jemenu nedavno su uz pomoć Irana oborili dron pod upravom vlade SAD, saopštila je američka vojska...Portparol Centralne komande vojske SAD Erl Braun naveo je u saopštenju da visina na kojoj je dron "MQ-9" oboren pokazuje "poboljšanje prethodno utvrđenih kapaciteta Hutija". To...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.