Izvor: Radio 021, 16.Jun.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska SAD: Huti uz pomoć Irana oborili američki dron u Jemenu

Huti pobunjenici u Jemenu nedavno su uz pomoć Irana oborili dron pod upravom vlade SAD, saopštila je američka vojska.

Portparol Centralne komande vojske SAD Erl Braun naveo je u saopštenju da visina na kojoj je dron "MQ-9" oboren pokazuje "poboljšanje prethodno utvrđenih kapaciteta Hutija". To američku vojsku navodi na zaključak da su pobunjenici imali pomoć iz Irana.

Braun je naveo i da je 13. juna Iran, u odvojenom slučaju, pokušao da obori još jedan američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dron nad Omanskim zalivom u nastojanju da omete nadgledanje napada Irana na "Kokuka korejdžes" — jedan od dva naftna tankera koji su napadnuti u četvrtak.

Rojters podseća da su američki zvaničnici optužili Teheran za ove napade, što je povećalo strahovanja od potencijalnog sukoba između Irana i SAD.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.