Vojni inženjeri napravili minijaturno oklopno vozilo

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2012, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni inženjeri napravili minijaturno oklopno vozilo

09.04.2012. -

Iz dvostruke mikrolitraže, sa elektromotorom koji može da ubrza do 20 kilometara na čas, indijska odbrambena industrija napravila je najmanje oklopno vozilo na svetu. To je rezulatat saradnje stručnjaka korporacije Tata i Organizacije istraživanja odbrane i razvoja, koje se specijalizuju za pravljenje raketa, tenkova i druge savremene vojne opreme.

U oklopno vozilo se mogu smestiti 2 osobe sa oružjem ili opremom za razbijanje demonstracija, gde maksimalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << težina ne sme da pređe 200 kg.

Težina oklopnog vozila je 1100 kg. Zahvaljujući posebnom uređaju, može da se rotira na jednom mestu, pa čak i da prevazilazi stepenice sa nagibom od 20 stepeni.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.