Vlasti Kine se ne oglašavaju o nestanku direktora Interpola

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasti Kine se ne oglašavaju o nestanku direktora Interpola

Kineske vlasti još se nije oglasile o nestanku Meng Hongveja, predsednika Međunarodne kriminalističke policije (Interpol) koji je bio pomoćnik ministra za javnu bezbednosti, javila je agencija Frans pres.

Mediji u Hongkongu preneli su da je Meng predmet istrage u Kini, dok je njegova supruga prijavila njegov nestanak francuskim vlastima navodeći da nema vesti o suprugu od kada je krajem septembra otputovao iz Francuske u Kinu.

Spekuliše se da je Meng odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << po sletanju odveden u nepoznatom pravcu.

Interpol, čije je sedište u Lionu, kratko je naveo da se tim slučajem bave nadležni organi u Francuskoj i Kini.

Ta organizacija je dodala da je generalni sekretar Jirgen Štok, a ne Meng, zadužen za organizovanje svakodnevnih aktivnosti u Interpolu.

Za sada se takođe ne zna da li je Meng, izabran za predsednika Interpola 2016. godine, predmet istrage kineskih vlasti o korupciji.

Tu kampanju protiv korupcije pokrenuo je kineski predsednik Si Đinping 2012. godine i od tada je oko 1,5 milona zvaničnika pod istragom.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.