Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladiković: Smirivanje situacije, očekuje se porast Save

Na većini vodotokova u Srbiji došlo je do smirivanja hidrološke situacije, a u naredna tri dana se očekuje veći porast vodostaja na Savi zbog jakih padavina u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, izjavio je danas hidrolog Dejan Vladiković.

On je za Tanjug rekao da će vodostaj na Savi beležiti veći porast u naredna tri dana, te da će jedino kod Šapca biti dostignuta granica redovne odbrane od poplava.

Vladiković kaže da su trenutno veći >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << porasti vodostaja na celom toku Velike Morave, donjem toku Toplice i na Južnoj Moravi.

Dodao je da na Velikoj Moravi neće biti nikavih većih izlivanja.

Prema njegovim rečima, manji porasti su u ovom trenutku u donjem toku Zapadne Morave i u donjem toku Kolubare.

Vladiković kaže da se u noći između petka i subote očekuju manje količine kiše u nižim predelima, a u višim se očekuju susnežica i sneg.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.