Vladi Georgievu ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2021, 14:09

Vladi Georgievu ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore donelo je rešenje kojim je poništilo rešenje Uprave policije, a kojim je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru za državljanina Republike Srbije Vladimira Georgieva, navodi se u saoštenju, prenose Vijesti.
"Donijetim rješenjem, prestala je da važi mjera zabrane ulaska u Crnu Gore za navedeno lice", saopšteno je iz Uprave policije. Policija je saopštila u avgustu prošle godine da je Vlado Georgiev vraćen za Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica "zbog zabrane ulaska u Crnu Goru". "V. G. je shodno članu 8. Zakona o strancima zabranjen ulazak u Crnu Goru", naveli su tada iz Uprave policije. U obrazloženju rešenja zabrane ulaska muzičaru bilo je navedeno da "to zahtijevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbjednosti ili javnog zdravlja".

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Advokatska kancelarija: Georgievu zabranom bila uskraćena garantovana prava

Izvor: N1 televizija, 15.Jan.2021

Nova Odluka Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore potvrđuje da je zabrana ulaska u Crnu Goru Vladi Georgievu bila doneta uz očigledno kršenje garantovanih prava i relevantnih međunarodnih standarda, saopšteno je iz Advokatske kancelarije Tomanović, punomoćnika Vlade Georgieva.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.