Vlada u Skoplju: Za glasanje u Unesku imaćemo u vidu EU

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada u Skoplju: Za glasanje u Unesku imaćemo u vidu EU

Vlada Makedonije saopštila je danas da će u odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesku imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU, javila je Televizija Telma.

Pojedini mediji javili su da je osoblje ambasade Srbije povučeno zbog eventualnog budućeg glasanja Makedonije o članstvu Kosova u Unesku.

 Vlada Makedonije navela je da uvek sledi interese države bazirane na pricipima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dobrosusedstva i unapređenja regionale saradnje, neutralnosti i nemešanja u sporove među državama.

"Makedonija razvija prijateljske odnose sa svim susednm zemljama. Kada postoje otvorena osetljiva pitanja između dva naša suseda, Vlada Makedonije će uvek slediti interese države baziran na principima dobrosusedstva i unapređenja regionalne saradnje, neutralnosti i nemešanja u sporove među tim državama. U odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesko, Vlada Makedonije će imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU", navela je vlada.

Makedonija još čeka zvanično objašnjene Beograda za povlačenje osoblja Ambasade Srbije u Skoplju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.